Iftar in De Roma (2017) b-lieve.be

Ramadan in Borgerhout: wat is er te beleven?

Van 15 mei tot 14 juni is het ramadan, de islamitische vastenmaand. Tijdens deze voor moslims heilige maand vinden er in Borgerhout heel wat activiteiten plaats waarbij iedereen welkom is om deze traditie maar ook elkaar beter te leren kennen. 

ramadanvlag
ramadanvlag

Ramadanvlaggen kleuren de Turnhoutsebaan

Tijdens de ramadan zullen zo’n 100 ramadanvlaggen de Turnhoutsebaan opsieren. Op zaterdag 12 mei worden de vlaggen plechtig gehesen. U bent uiteraard ook welkom bij dit feestelijk moment. De ramadanvlaggen zijn een initiatief van handelaarsvereniging BOHO2140 en FMV (Federatie  van Marokkaanse verenigingen).

Inhuldiging
​za 12/5 | 10 tot 11.30 uur
Turnhoutsebaan 67

iftar: dadels en gebak
iftar: dadels en gebak

Iftar en Suikerfeest. Maak kennis met tradities van de ramadan.

Op het Krugerplein en aan het Laar vinden tijdens de ramadan een aantal openlucht-iftars plaats waar u kan kennismaken met het traditionele verbreken van de vasten.  En op zaterdag 16 juni bent u meer dan welkom om samen met Al Ikram het einde van de ramadan (Suikerfeest!) te vieren op het Laar.

Iftar
Krugerplein
za 2/6 | 20 uur

Laar
za 19/5, 26/5, 2/6 en 9/6 | 20 uur

Suikerfeest
Laar
Za 16/6 | 15 - 19 uur

gratis

Foto uit expo 'Nomade van de Ramadhan' Claudia Zen Karan
Nomade van de Ramadhan

Openluchtexpo ‘Nomade van de Ramadhan’

De nomade van de Ramadhan’ is een fototentoonstelling van de hand van Claudia Zen Karan, een Antwerpse fotografe met Indonesische roots. Hoewel ze zelf geen moslim is, vast ze mee tijdens de ramadan. Als een nomade zwerft ze door Antwerpen om de voor moslims heilige maand in de stad mee te beleven én in beeld te brengen. Van een Afghaanse nachtwinkel tot een Pakistaans gezin en de grote Marokkaanse moskee op het Kiel. Claudia Zen Karan doorkruist heel Antwerpen om te ervaren hoe in de verschillende moslimgemeenschappen de ramadan wordt beleefd: “Iedereen vindt de ramadan de mooiste tijd van het jaar. Het is een les in zelfbeheersing en geeft een groot gevoel van verbondenheid.” De expo is gedurende de hele maand ramadan te bezichtigen op het Laar.

De nomade van de Ramadhan
Laar Borgerhout 
van 18/5 tot en met 15/6
gratis

Volg de reis van Claudia doorheen de maand ramadan op: 
instagram.com/district_borgerhout  
​facebook.com/districtborgerhout  
www.borgerhout.be 
www.claudiazenkaran.com 

Khalid Benhaddou
Khallid Benhaddou

Lezing Khalid Benhaddou: 'Worstelen met God' + iftar 

Khalid Benhaddou, de bekende Gentse imam, vertelt en reflecteert over aspecten en verhalen uit de islam die het hem moeilijk maken als gelovige. Aansluitend gaat hij hierover in gesprek met gelovigen uit andere levensbeschouwingen en met het publiek. Nadia Dala leidt het gesprek en Yousra Benfquih brengt slam poetry over haar geloof. Aansluitend kan u deelnemen aan de iftar, het verbreken van de ramadan.
Met: Khalid Benhaddou, Janneke Stegeman, Anya Topolski, Paul van der Velde en Nadia Dala. Slam poetry: Yousra Benfquih

Worstelen met God
De Roma, Turnhoutsebaan 286
tel. 03 600 16 60
www.deroma.be
ma 28/5 | 20 uur
5 euro (iftar inbegrepen)
Info en inschrijvingen

Ramadanmarkt op het Laar

Zaterdag 2 juni organiseert de Marokkaanse Federatie in samenwerking met handelaarsvereniging BOHO2140 en district Borgerhout opnieuw de Ramadanmarkt op het Laar. Handelaars uit de buurt verkopen er hun dagverse producten, er zijn workshops, demo's, kinderanimatie en muziek.

Ramadanmarkt
Laar
za 2/6 |  14 – 17 uur
gratis

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!