Ringfietspad onder de Stenenbrug door en aansluiting op de Stenenbrug Tractebel ism A&S FVH

Ringfietspad: infomoment onderdoorgang Stenenbrug

Op dinsdag 19 september bent u tussen 16 en 19 uur welkom op het Ringfietspad ter hoogte van de aansluiting naar de Joe Englishstraat. U komt er alles te weten over de werken aan het Ringfietspad tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan.

Het Ringfietspad, een van de drukste routes voor fietsers die dagelijks naar hun werk of school rijden, wordt onder de Stenenbrug doorgetrokken. Zo kunnen ze zonder hindernissen doorfietsen. Tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan wordt getest in welke mate een geluidsberm de geluidskwaliteit kan verbeteren. In principe kan de nieuwe verbinding in het najaar van 2018 in gebruik genomen worden.

Ringfietspad onder Stenenbrug

De doorgang voor het Ringfietspad onder de Stenenbrug wordt voorzien in de berm onder de huidige brug door. Aan beide kanten van de Stenenbrug komen aansluitingen op het nieuw aangelegde dubbelrichtingsfietspad en op de voetpaden.

Zo kunnen fietsers van het Ringfietspad van noord naar zuid en omgekeerd het Singelfietspad gebruiken en de nieuwe doorgang onder de op- en afrit van de E313/E34 door, in plaats van de huidige situatie waarbij ze moeten rondrijden langs de Collegelaan en het Rivierenhof. De onderdoorgang aan de Stenenbrug zorgt ervoor dat het laatste conflict tussen auto’s en fietsers weggewerkt wordt, en dat fietsers zonder hindernissen kunnen doorfietsen.

Proefproject leefbaarheidsmaatregelen 

Samen met de aanleg van de doorgang onder de Stenenbrug wordt het eerste proefproject rond een van de leefbaarheidsmaatregelen voor de Ringzone, namelijk een speciale geluidsberm, mee gerealiseerd. Een uitgelezen kans om deze in een echte situatie te testen en te evalueren.

De catalogus van leefbaarheidsmaatregelen die de intendant samen met de stad heeft uitgewerkt, zijn maatregelen die op korte termijn de leefbaarheid in de buurten langs de Ring kan verhogen.  Dit in afwachting van een volledige overkapping. Zo kan de geluidsberm, bij een latere overkapping, het hoogteverschil tussen de kap en de huidige groene berm opvangen.

Infomoment 19 september

  • Doorlopend tussen 16 en 19 uur
  • Op het Ringfietspad, ter hoogte van de aansluiting naar de Joe Englishstraat
Locatie infomoment op dinsdag 19 september
Locatie infomoment op dinsdag 19 september

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!