Zicht op het nieuwe fietspad langs de IJzerlaan

Singelfietspad: fietsen van aan de kaaien tot aan de Noorderlaan

Met zowel de IJzerlaan als de Slachthuislaan die volledig heraangelegd zijn, fietst u vandaag comfortabel van aan de Schelde tot aan de Noorderlaan. Of takt u vlot aan op één van de fietsostrades rond de stad of neemt u een ‘Rode loper’ naar het centrum van de stad.

Met de einde van de werken op de IJzerlaan en de Slachthuislaan, heeft de volledige Singel, van aan de kaaien tot de Noorderlijn, dezelfde uitstraling en comfort voor alle gebruikers gekregen.  Een breed en comfortabel Singelfietspad, twee rijstroken in elke richting en meer groen in de middenberm en tussen de parkeervakken.

Eind dit jaar worden nog meer dan 155 nieuwe bomen aangeplant op de Slachthuislaan, wat voor een enorme vergroening van de straat zal zorgen.

Singelfietspad, een belangrijk kruispunt van fietsroutes

Met de heraanleg van de Slachthuislaan is de laatste missing link op het Singelfietspad weggewerkt en kan men vlot van aan de Schelde tot aan de Noorderlaan fietsen. De laatste werkpunten op de route, de kruispunten op de Zuidersingel, worden momenteel uitgewerkt en ingepland. Zo wordt met de heraanleg van de voet- en fietspaden op de Plantin en Moretuslei bijvoorbeeld ook het Singelkruispunt mee aangepakt.

Het Singelfietspad speelt ook een grote rol als belangrijke schakel tussen de fietsostrades naar de stad en de nieuwe verbindingen tot in het centrum. Deze Rode Lopers, een aaneenschakeling van fietspaden en fietsstraten, laten fietsers op een veilige en comfortabele manier doorfietsen naar het centrum van de stad. 

Sinds kort kunnen fietsers vanop de fietsbrug over het Albertkanaal gebruikmaken van de nieuwe fietsdoorsteek naar het kruispunt met de Samberstraat. Fietsers kunnen zo rechtstreeks aantakken op de Rode loper Spoor Noord. Deze loopt via de Samberstraat en het Damplein naar Park Spoor Noord en verder via de Lange Dijkstraat en de Rotterdamstraat tot aan de Gemeentestraat. Deze route zal volledig klaar zijn tegen het najaar van 2018.

Feestelijke opening op 8 september

Om het einde van de werken te vieren, organiseren we samen met de Damse Feesten een dag vol plezier in de ganse buurt. We maken enkele wijken in de stad autovrij en zorgen voor een dag vol activiteiten en animatie. Kom zeker langs! 

Het buurtfeest duurt een ganse dag van 7 tot 22 uur. 's Morgens is er een rommelmarkt met animatie. Net voor de middag starten een aantal gratis attracties (retrokermis voor kinderen, opblaasbare rollen waarin men op het water in het nieuwe kanaal kan wandelen, een opblaasbaar hindernissenparcours, …), enz. Daarna volgen de koersactiviteiten en eindigen doen we met een reeks optredens.

Het volledige programma kan u hier ontdekken.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!