Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Man test de fitnesstoestellen uit

State of the art outdoor fitness in het Te Boelaerpark

Het Te Boelaerpark is dé gemeenschappelijke tuin van heel wat buurtbewoners. Intussen zijn de sporters (samen met de eekhoorntjes) belangrijke gebruikers van het park: ontelbaar veel lopers werken er dagelijks hun vaste rondjes af, wandelaars genieten in het groen, er is sinds vorig jaar een pingpongtafel aan de speeltuin, de voetbaldoelen worden gretig gebruikt en vanaf nu is er ook een state-of-the-art outdoor fitness in het Te Boelaerpark. Die kwam er op vraag van de buurt en werd mee ontwikkeld door buurtbewoners en sportorganisaties die in het park actief zijn. Van krachtpatsers tot wie zijn zwakke rug wat wil aansterken, er is voor elk wat wils aan toestellen en oefeningen.

Het district Borgerhout kreeg vaak de vraag van bewoners om ook in Borgerhout een outdoor fitness te voorzien en ging aan de slag met het bevragen van buurtbewoners, sportievelingen, verenigingen en de zoektocht naar een geschikte plek. Daarvoor kwam al snel het Te Boelaerpark naar boven.

Laagdrempelig en gratis, maar ook ideaal voor lopers

In de eerste plaats is het opzet van de outdoor fitness om een ruim doelpubliek gratis en op een bereikbare locatie in de buurt te laten trainen op kwalitatieve toestellen. Niet iedereen heeft de middelen om wekelijks in de fitness te trainen. De outdoor fitness is bovendien een fijne ontmoetingsplek voor sportievelingen uit de buurt.

Maar ook de gedreven sporter wordt op zijn wenken bedient. Krachttraining is een essentieel onderdeel voor wie zijn tijden als loper wil verbeteren (aldus professionals uit de sector) en laat het Te Boelaerpark nu net dé loopplek van de buurt zijn. Vanaf nu kunnen lopers er hun looptraining meteen combineren met krachttraining.

Calisthenics en monkeybars tot steps en een lower back bench

Het doel van de nieuwe outdoor fitness was ook om zich te onderscheiden van de reeds bestaande outdoor fitness locaties in Antwerpen. Zo onderzocht het district welke toestellen op andere plaatsen ontbraken, waar wel vraag naar was, zodat de nieuwe fitness naast de essentiële toestellen ook aanvullend is op het bestaande aanbod in Antwerpen. Het werd een state-of-the-art outdoor fitness die vast druk bezocht zal worden, met o.a. uitgebreide mogelijkheden aan calisthenics, die monkeybars van in de Container Cup wil je toch zelf ook eens komen proberen? Maar ook heel wat fitnessoefeningen kunnen in het park, met de (magnetic) kettle bells, de suspension trainer, de steps op verschillende hoogtes en de lower back bench om de rug te versterken o.a. voor de (vele) mensen met rugklachten.

Op alle toestellen kan je meer dan 80 oefeningen doen. De oefeningen staan afgebeeld op pictogrammen of zijn te vinden in de Kompan FitApp. Er hangen ook QR-codes aan de toestellen.

En nu aan de slag voor al die summer bodies in Boho. Gratis individueel of met vrienden trainen in het park of toch liever met begeleiding? In het Te Boelaerpark geven met Renard Coaching en Strenght & Company twee fijne organisaties groepstrainingen, of neem contact op met een personal coach.

1|9
1|9
1|9
1|9
1|9
1|9
1|9
1|9
1|9