Toiletpoëzie, dichtkunst in het kleinste kamertje

Kan u ook zo genieten van een fraai gedicht? Dan vindt u het vast niet erg om ook in het kleinste kamertje poëzie tegen te komen. In het kader van de Week van de Amateurkunsten organiseert het district Borgerhout de wedstrijd ‘Toiletpoëzie’. Grijp naar uw pen en laat u inspireren door Borgerhout. 

Met de gedichtenwedstrijd 'Toiletpoëzie' gaat het district Borgerhout op zoek naar (Borgerhouts) schrijftalent. Elke ervaren en minder ervaren creatieveling die 16-plus is, krijgt de kans om een eigen gedicht in te zenden. Er zijn 3 zaken waarmee u rekening moet houden.

 • Het thema van het gedicht is Borgerhout. U mag zich natuurlijk ook laten inspireren door het kleinste kamertje.
 • Het gedicht mag maximaal 100 woorden bevatten.
 • Plagiaat sluit deelname uit.
 • De geselecteerde teksten kunnen gepubliceerd worden door het district Borgerhout. De deelnemer geeft door zijn/haar inschrijving hiervoor expliciet de toestemming

Verder bent u volledig vrij. Laat uw creativiteit dus de vrije loop!

Wie kan deelnemen?

Iedereen die ouder is dan 16 jaar.

Hoe een gedicht inzenden?

Waag uw kans en plaats uw inzending voor 16 maart op www.azertyfactor.be. Hebt u nog geen inlogggevens? Na registratie kan u uw gedicht opladen op de website.

Omstreeks 1 april verneemt u of uw gedicht geselecteerd is.

Eeuwige roem

De juryleden, waaronder schrijfster Saskia De Coster en Oskar Gonzalez van AMOR!KA, kiezen uit alle inzendingen hun favoriete gedicht. De favoriet van elk jurylid komt tijdens de Week van de Amateurkunsten (27 april tot en met 6 mei) in het toilet van verschillende cultuurhuizen en horecazaken te hangen. De top drie krijgt ook een poëziecursus van Creatief Schrijven over Hugo Claus cadeau. Die vindt plaats op zaterdag 28 april en 12 mei van 10 tot 13 uur. Eén gedicht krijgt een permanente plek in bib Vrede, de bibliotheek van Borgerhout. En het best scorende gedicht zal een mooi plekje krijgen in de juni-editie van Borgerblad, de krant van en voor Borgerhout.

De keuze van...

De jury bestaat uit:

 1. Silvie Moors van De Dagen. De Dagen zet in op de kracht van verhalen, lezen en schoonheid. Zij lezen elke dag ergens samen.
 2. Yousra Benfquih, winnares van TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord in 2017. 
 3. Schrijfster Saskia De Coster. Auteur van onder andere 'Jeuk', 'Eeuwige Roem' en 'Wij en Ik'.
 4. Oskar Gonzalez van Colectivo AmorikaAmorika is een groep van Latijns-Amerikaanse kunstenaars.
 5. Nils Geylen van De Dagen. De Dagen zet in op de kracht van verhalen, lezen en schoonheid. Zij lezen elke dag ergens samen.
 6. Lies Van Gasse, dichter en beeldend kunstenaar die onder andere de bundels 'Hetzelfde gedicht steeds weer' en 'Brak de waterdrager' uitbracht.
 7. Gert Vanlerberghe van Ballonnenvrees. Ballonnenvrees wil talent op een podium brengen. Véél talent! Van poëzie tot cabaret, van stand-up comedy tot theater.
 8. Dichter Lies Jo Vandenhende. Ze was één van de deelnemers van poëziebus 2016 en werd tweede tijdens de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord in 2017.
 9. Leen Lesire, eindredactrice bij Borgerblad, de krant van en voor Borgerhout. 
 10. Asma Ould Aissa, schrijfster van kinderboek 'Safia en de droombellen'.
 11. Mohamed Barrie, een maatschappelijk betrokken student sociaal werk en journalist/ columnist bij Stamp Media met bijdrages in onder andere MO*. Daarnaast drukt hij zichzelf graag uit op een podium met slam en via #ReadItOutLuid tracht hij jongeren aan het lezen te zetten.

Alle juryleden hebben een link met Borgerhout. De lijst wordt de komende weken nog verder aangevuld.

Bekendmaking winnaars

Donderdag 26 april om 20 uur worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een prijsuitreiking. Neemt u deel aan de wedstrijd? Hou dit moment dan alvast vrij.

Meer info

Cultuurantenne Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout
03 338 17 88
cultuurantenne.borgerhout@stad.antwerpen.be

Met de steun van

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!