Zicht op de werken aan de Noordersingel ter hoogte van de Turnhoutsepoort AWV

Turnhoutsepoort: start fase 3

Fase 3 van de heraanleg van de Turnhoutsepoort start op 1 juli.  Vanaf dan kan het verkeer op de Singel opnieuw over twee rijstroken rijden in beide richtingen. Het fietspad op de Noordersingel aan de stadszijde is dan ook klaar voor gebruik. 

Werken tijdens fase 3 

Fase 3 start op zaterdag 1  juli en duurt tot en met september. De de focus ligt grotendeels op de Turnhoutsebaan. 

 • Turnhoutsebaan aan de buitenkant van de Singel, aanlegen definitieve wegdek kant per kant
 • Turnhoutsebaan aan de binnenkant van de Singel, nieuw wegdek en nieuwe riolering
 • Dit gebeurt in deelfases zodat doorgaand verkeer stadinwaarts steeds mogelijk blijft op Oostzijde Noordersingel, wegdek en riolering
 • Op- en afrit van de E313, aanleg noordelijke weghelft

Verkeerssituatie tijdens fase 3

Op de Singel zijn er vanaf 1 juli opnieuw twee rijstroken beschikbaar in beide richtingen. Tijdens de eerste twee fases moest het verkeer nog telkens over één rijstrook. 

Voor fietsers

 • lichtengeregelde fietsoversteekplaatsen ter hoogte van de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan aan de buitenkant van de Singel
 • Het fietspad op de Noordersingel aan de stadszijde is klaar en kan gebruikt worden (met uitzondering van het stuk fietspad tussen Buurtspoorweglei en Statielei, dit gebeurt in fase 4).

Voor het openbaar vervoer

 • de bussen van De Lijn blijven rijden over de Turnhoutsebaan aan de buitenkant van de Singel, afwisselend over 1 rijstrook in beide richtingen.
 • Vanaf half september rijden er ook opnieuw trams via de Turnhoutsebaan aan de buitenkant van de Singel.

Voor het gemotoriseerd verkeer

 • Gemotoriseerd verkeer op de Noordersingel kan vanaf 1 juli over 2 rijstroken in beide richtingen. Er worden links- en rechtsafslagstroken voorzien.
 • De Turnhoutsebaan (N12) aan de buitenkant van de Singel blijft afgesloten voor alle autobestuurders tussen de Noordersingel en de inrit van de parking van het Rivierenhof.
 • Door de werken aan de Turnhoutsebaan (binnen de stadsmuur) tussen de Singel en de Stenenbrug kan gemotoriseerd verkeer daar slechts over 1 rijstrook de binnenstad bereiken. Naar gelang de zone van de werken rijdt het verkeer via de Turnhoutsebaan of de Statielei.

 

AWV
Overzicht werfzones in fase 3

Nutswerken Statielei (N12)

Van 26 juni tot en met 7 juli vinden er nutswerken plaats in de Statielei (N12). Tijdens de eerste week (26-30 juni) worden er doorsteken gemaakt ter hoogte van de zijstraten Florastraat, Karel Geertsstraat en Statielei. Voor iedere zijstraat duren de werken vermoedelijk 1 of 2 dagen. De zijstraten zijn dan om de beurt afgesloten, te beginnen met de Florastraat. Op het moment dat de wegenwerken starten, op 1 juli, zullen de nutswerken in de Statielei nog één week verder lopen, maar zijn alle zijstraten wel toegankelijk.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!