Afbeelding van kerk de Peperbus in Borgerhout

UNIZO verhuist naar de ‘Peperbus’

De kerk van Sint-Jan-Evangelist in Borgerhout, beter bekend als de Peperbus, wordt binnenkort het nieuwe onderkomen van UNIZO Provincie Antwerpen. De nieuwe invulling van de Peperbus kadert in het Antwerpse kerkenplan.

Kantoren en creatieve plek

Ondernemersorganisatie UNIZO staat in voor de restauratie en de herinrichting van de kerk. Daarna verhuist ze haar kantoren naar dit beschermde gebouw. UNIZO wil de overige ruimte op een innovatieve manier invullen. Hoe dat er precies uitziet, staat nog niet helemaal vast. Het moet in elk geval een laagdrempelige plek worden waar co-creatie en innovatief ondernemen centraal staan.

Hiervoor laat UNIZO zich inspireren door buitenlandse voorbeelden zoals Station F in Parijs, Rockstart in Amsterdam, Space 10 in Kopenhagen en Blue City in Rotterdam. “Door allerhande functies, diensten en laagdrempelige activiteiten aan te bieden, is het de bedoeling om een hefboom te zijn voor deze  bedrijvige buurt ”, aldus de ondernemersorganisatie.

Kerkenplan

De Sint-Jan Evangelistkerk is één van de pilootprojecten uit het Antwerpse kerkenplan. Volgens dat plan moet een aantal kerken een nieuwe of bijkomende bestemming krijgen. De reden is simpel: het dalend kerkbezoek en de hoge onderhoudskosten. U leest meer over het kerkenplan op deze webpagina van het bisdom Antwerpen en in onderstaand artikel.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!