Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Parade over Turnhoutsebaan tijdens BorgerrioVictoriano Moreno

Volgende editie Borgerrio op zaterdag 21 juni 2025

Op zaterdag 21 juni 2025 zullen de Turnhoutsebaan en haar zijstraten opnieuw omgetoverd worden tot het kleurrijkste festival van ’t stad. Om voldoende budget te voorzien om de veiligheid en kwaliteit van het festival te garanderen, vindt Borgerrio om de twee jaar plaats. Dit wil zeggen dat er in 2024 geen editie is.

Borgerrio is een groots familiefestival in het hartje van Borgerhout intra-muros. In samenwerking met verschillende partners zoals Boho2140, Muziekcentrum Trix en FMDO organiseert het district Borgerhout een feestelijke dag waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. In 2023 vonden maar liefst 32.000 bezoekers hun weg naar de Turnhoutsebaan en omliggende straten.

Tweejaarlijks festival

Dat Borgerrio één groot feest is, is duidelijk. Het festival groeit elk jaar: Borgerrio telt steeds meer partners en meer bezoekers. Veiligheid en kwaliteit blijven voor het district steeds voorop staan. Door de groei van het festival, stijgt ook het prijskaartje om die veiligheid en kwaliteit te blijven garanderen. Om voldoende budget te kunnen blijven voorzien, werd besloten om het evenement tweejaarlijks door te laten gaan. Het district Borgerhout en de partners duiden 21 juni 2025 dan ook al met stip aan in de agenda. Ze hopen dan opnieuw tal van bezoekers en een stralende zon te verwelkomen op de volgende editie van Borgerrio. Iedereen welkom om samen te feesten en genieten!