Week van de Pleegzorg

Week van de Pleegzorg in Borgerhout

Van 10 tot 19 november 2017 is het de Week van de Pleegzorg. Daarom besteedt het district Borgerhout aandacht aan Pleegzorg Provincie Antwerpen en gaan we samen op zoek naar gezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben.

Wist jij dat er 24 pleeggezinnen zijn in Borgerhout? 24 keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking op een pleeggezin. 

Pleeggezinnen

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Maar er zijn ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of u nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. U volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij uw gezin.

Hebt u zin gekregen in pleegzorg?

Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be en kom naar een informatieavond in uw buurt.

Meer info

Week van de pleegzorg
van 10 tot 19/11 
www.pleegzorg.be
www.pleegzorgprovincieantwerpen.be

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!