Cultuur op school

Cultuur op school

Cultuur is een basisrecht voor iedereen. Logisch dat scholen daarom inzetten op cultuur. In Deurne zijn de mogelijkheden legio. Het hoeft niet bij een optreden in het cultuurcentrum of een bezoek aan de bib te blijven. 

U kan de dingen ook omdraaien: nodig een auteur uit in de klas of ga met uw kinderen op een theaterpodium staan. Of ontdek met uw leerlingen hun eigen wijk, en gebruik erfgoed om uw lesdoelen wereldoriëntatie te halen.

Met de klas naar het cultuurcentrum

Bent u uit op een uitje naar het cultuurcentrum, of laat je liever de artiesten naar school komen? U vindt alle mogelijkheden van CC Deurne terug op de website. Wilt u wel meedoen, maar zijn uitstappen gewoon te duur? Ontdek dan hoe we alle scholen van alle schoolnetten op grondgebied van Stad Antwerpen ondersteunen via Klas Op Stap.

Met de klas naar de bib

Bezoekt u graag met de klas bib Couwelaar of bib Arena? Kijk dan zeker op de scholenpagina van de Bib!

Cultuurshocks

Middelbare scholieren vanaf 15 jaar die naar school gaan in het district Deurne kunnen voordelig naar voorstellingen in de Antwerpse cultuurhuizen dankzij de cultuurcheques voor scholieren.

Voor maar 5 euro koopt u op het secretariaat van uw school een boekje met drie cultuurcheques die u kan inruilen bij alle Antwerpse cultuurhuizen. Concert, film, klassieke muziek, theater, expo ...
U kiest zelf uit het bijna oneindige cultuuraanbod.

Erfgoed op school

Geschiedenis, wereldoriëntatie, muzische… het zijn vakken die vaak heel wat creativiteit vragen van een leerkracht. Het scholenaanbod van Schatten van Deurne groeit gestaag. U kan er heel wat inspiratie halen, maar ook erfgoedkoffers ontlenen en gratis uitjes plannen.

Broodje Cultuur

Ziet u als leerkracht of directie tussen de bomen het bos niet meer? Of zou u graag met de programmatoren aan tafel zitten om te praten over een gepersonaliseerd aanbod op maat van uw school of klas? Wilt u de mensen ontmoeten die het scholenaanbod in Deurne maken? Wilt u collega’s van andere scholen ontmoeten die met cultuur bezig zijn? Dat kan allemaal! Op drie lunchvergaderingen per jaar nodigen wij àlle leerkrachten van de Deurnse basisscholen uit op een broodjesmaaltijd op een cultuurplek in de buurt. Wilt u persoonlijk worden uitgenodigd op zo’n 'Broodje Cultuur'? Stuur dan een mailtje naar cultuurantenne.deurne@stad.antwerpen.be.

Meer info

Cultuurdienst Deurne
tel. 03 338 46 46
cultuurantenne.deurne@stad.antwerpen.be

Cultuurcentrum Deurne
tel. 03 360 85 50
ccdeurne@stad.antwerpen.be

Bibliotheken Couwelaar en Arena
tel. Stedelijk Contactcenter: 03 22 11 333
bib.couwelaar@stad.antwerpen.be
bib.arena@stad.antwerpen.be