Cinema Rix

Cultuurcentrum Deurne en Cinema Rix

Cultuurcentrum Deurne en Cinema Rix staan er elk seizoen weer met een fantastisch aanbod.

Cultuurcentrum Deurne

Het cultuurcentrum heeft een ruim aanbod muziek, comedy, kinder-, jeugd- en seniorenvoorstellingen. Vaak trekken de programmatoren ook in de buurt met een klassiek aanbod op unieke locaties, gratis vrijdagconcerten in het Openluchttheater van het Rivierenhof, het winterfestival Deurne Wintert of intieme concertjes in Salle Jeanne. Voortaan bent u ook welkom in 'de Gezelligste Living' van het cultuurcentrum om de krant te lezen bij een gratis kop koffie.

Cinema Rix biedt dan weer een resem aan interessante films en ontbijtfilms op zondag. U kan altijd terecht in het café voor een goedkoop drankje. 

Programma

Het programma vindt u op www.ccdeurne.be.

Openingsuren ticket- en infobalie

DagUur
Maandaggesloten
Dinsdag9 - 16 uur
Woensdag9 - 16 uur
Donderdag9 - 16 uur
Vrijdag9 - 16 uur
Zaterdaggesloten
Zondaggesloten

Cinema Rix, dé ontmoetingsplek!

De oorspronkelijke Cinema Rix dateert al uit de jaren ’40. Mensen kennen het prachtige gebouw als één van de parels van Deurne-Noord waar ze al sinds 1976 terecht kunnen voor films, maar ook voor kleinschalige optredens of stand-up comedy. Zo’n vijftien jaar geleden opende het huidige cultuurcentrum van Deurne in de Frans Messingstraat en werd Cinema Rix officieel een tweede locatie voor hun programmatie.

Make-over
Cinema Rix kreeg begin 2018 een make-over. Zowel infrastructureel als inhoudelijk. De bestaande ruimtes zoals de filmzaal, de cafetaria, de vergaderzalen en de polyvalente ruimte werden opgefrist. De make-over van Cinema Rix was een onderdeel van ‘Wijkwerking op Maat Deurne-Noord’. Met dit project zetten de stad en het district Deurne extra in op Deurne-Noord en wordt Cinema Rix een open huis voor en door de buurt.   

Gezellige ontmoetingsplek
Het bestaande aanbod zoals films op woensdag, de cultuurcafés en pretloketten i.s.m. vzw Recht-Op en een heleboel andere culturele voorstellingen en activiteiten in Cinema Rix blijven bestaan. Maar het aanbod is nog uitgebreid. Cinema Rix wil vooral uitgroeien tot een open en laagdrempelig huis waar mensen steeds welkom zijn. Cinema Rix wil inspireren en samen met de buurtbewoners bouwen aan een ontmoetingsplek van en voor de buurt. Het is een open huis waar buurtbewoners en families welkom zijn om te ontspannen, van cultuur te genieten of om zelf iets te creëren. Behalve een gezellige locatie voor bewoners, zal Cinema Rix ook een platform zijn voor organisaties uit de buurt. Er is ook een bibpunt en een digipunt.

U kan op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9 uur en 21 uur terecht in buurtbar Barix. Barix bevindt zich aan de straatkant van Cinema Rix. U kan er genieten van een hapje en een drankje aan democratische prijzen.

Meer info

Cultuurcentrum Deurne
Frans Messingstraat 36
tel. 03 360 85 50 
www.ccdeurne.be
ccdeurne@antwerpen.be
www.facebook.com/cultuurcentrumdeurne

Cinema Rix
De Gryspeerstraat 86
Barix is open op wo, do en vr van 9 tot 21 uur.
tel. 03 360 80 90
cinema.rix@antwerpen.be
www.ccdeurne.be
www.facebook.com/cinemarix