Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Cultuurraad Deurne

Cultuurraad Deurne

De cultuurraad vertegenwoordigt lokale cultuurmakers en cultuurbelevers en adviseert het districtsbestuur over het cultuurbeleid in Deurne.

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Twee keer per jaar organiseert de cultuurraad een open ontmoetingsmoment waar iedereen welkom is met een hart voor cultuur. Naast een leuk programma (spreker, muziekgroepje, tentoonstelling,…) op een fijne locatie, is er vooral veel tijd om het culturele reilen en zeilen van Deurne te bespreken met al dan niet gelijkgezinden. Hier worden nieuwe projecten geboren, samenwerkingen gesmeed, netwerken uitgebouwd en ideeën uitgewisseld.
     
  • Wil je graag je zeg doen over cultureel Deurne en het districtsbestuur adviseren? Wil je graag een  uitnodiging ontvangen en vier keer per jaar deelnemen aan de vergadering van de cultuurraad? Stuur dan een mailtje (met je contactgegevens) naar cultuurantenne.deurne@antwerpen.be. Heeft het district een adviesvraag, leeft er een vraag in de cultuurwereld of heb je zelf een vraagstuk? Dan komt deze op de agenda. 
     
  • De cultuurraad zet ook zijn schouders onder activiteiten die kunstenaars en verenigingen in de kijker zetten. Voorbeelden zijn: Open Ateliers Deurne, MinusCUL, Cultuurprijs Deurne, … De cultuurraad staat steeds open voor nieuwe initiatieven en bekijkt graag of ze kan participeren en/of ondersteunen.
     
  • De cultuurraad heeft ook een eigen Facebookpagina en is ook op andere (sociale) media actief. Via die kanalen kan je jouw eigen aanbod promoten of kijken wat er in Deurne te beleven valt.

De structuur van de cultuur

De cultuurraad draait volledig op vrijwilligers. Verwar hem dus niet met de cultuurdienst, waarin stadspersoneel werkt. Beide werken wel heel goed samen en trachten elkaar te ondersteunen en versterken.

Interesse? Vragen?

Wil je graag actief meewerken in de cultuurraad? Interesse in de activiteiten van de cultuurraad? Of heb je een vraag of suggestie voor de cultuurraad? Stuur dan een mail naar cultuurantenne.deurne@antwerpen.be.

Adviezen en aanbevelingen

Antwoorden districtsbestuur op adviezen

Werkingsverslag vzw Lokaal Cultuurbeleid Deurne

Meer info 

cultuurraad.deurne@antwerpen.be 
Volg de cultuurraad van Deurne ook via facebook

Verwante info: