Cultuurraad Deurne

Cultuurraad Deurne

De cultuurraad vertegenwoordigt lokale cultuurmakers en cultuurbelevers en adviseert het districtsbestuur over het cultuurbeleid in Deurne.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Vier keer per jaar organiseert de cultuurraad een open ontmoetingsmoment, waar iedereen welkom is met een hart voor cultuur. Het culturele reilen en zeilen wordt er besproken, en met het glas in de hand kan u kennismaken met andere culturo’s uit Deurne. De ene keer is er meer aandacht voor beeldende kunst, dan weer voor podium, het verenigingsleven of erfgoed, maar telkens wordt de link gemaakt naar andere disciplines. Hier worden samenwerkingen gesmeed, netwerken uitgebouwd, ideeën uitgewisseld. En u geniet er telkens van een cultuurmomentje ‘made in Deurne’.

Wie zich geroepen voelt om zijn zegje te doen en het bestuur mee te adviseren, kan dat laten weten. Heeft het district een adviesvraag of leeft er een vraag in de cultuurwereld, dan krijgt u een korte vragenlijst in uw mailbox waarin u uw mening kwijt kan. Een kleine kern van vrijwilligers bundelt alles in één advies dat aan het districtscollege wordt bezorgd en dat op deze website verschijnt.

De cultuurraad zet ook zijn schouders onder een aantal activiteiten die kunstenaars en verenigingen in de kijker zetten. Elk jaar krijgen drie laureaten de Cultuurprijs van Deurne en tijdens Dagje Deurne kan elke cultuurmaker zich voorstellen voor het flanerende publiek.

Tenslotte heeft de cultuurraad ook een eigen Facebookpagina en is ook op andere (sociale) media actief. Via die kanalen kan u uw eigen aanbod promoten of kijken wat er op uw vrije avond in Deurne te beleven valt.

De structuur van de cultuur

De cultuurraad draait volledig op vrijwilligers. Verwar hem dus niet met de cultuurdienst, waarin stadspersoneel werkt. Een kleine kern draagt zorg voor de communicatie en het bundelen van adviezen. Hij wordt ondersteund door een grote kern die de ontmoetingsmomenten organiseert of de cultuurraad vertegenwoordigt in andere overlegorganen.

Wilt u graag actief meewerken in de grote of kleine kern? Stuur dan een mailtje naar cultuurraad.deurne@antwerpen.be.

Interesse?

Hou deze website, de seizoensbrochure van Deurne of de facebookpagina van de cultuurraad in de gaten en kom naar één van de ontmoetingsmomenten. Hebt u vragen of suggesties voor de cultuurraad, dan kan u altijd mailen naar cultuurraad.deurne@antwerpen.be.

Adviezen en verslagen

Meer info 

cultuurraad.deurne@antwerpen.be 
Volg de cultuurraad van Deurne ook via facebook

Verwante info: