Aanpassingen aan badkamer

Aanpassingspremie voor Deurnse senioren

Het district Deurne verleent een aanpassingspremie aan particuliere senioren die hun woning willen aanpassen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven.

Aanpassingswerken in uw woning

Iedereen wil graag zo lang mogelijk in zijn eigen huis of appartement blijven wonen. Met de jaren kan dit moeilijker worden. De trap op en af gaan, een bad of douche nemen, zich omkleden: het gaat niet meer zo vlot. Een ongeluk of een kwalijke val is dan snel gebeurd.

U kan deze risico’s beperken door uw woonomgeving veiliger te maken. Kleine ingrepen, zoals het plaatsen van een douchestoel of een verhoogde toiletbril, kunnen het leven aanzienlijk makkelijker maken. 

De aankoop van hulpmiddelen kan een flinke hap uit het budget betekenen. Daarom verleent het district Deurne een toelage aan particuliere senioren.

Vraag uw premie aan 

Deurnse senioren kunnen onder bepaalde voorwaarden een tussenkomst krijgen voor aanpassingen aan hun woning. 

Het aanvraagformulier en het reglement voor de aanpassingspremie vindt u in onderstaande link.  
Het aanvraagformulier en meer informatie kan u ook bekomen bij de seniorenconsulent van Deurne in het districtshuis van Deurne.

Ergotherapeuten van de mutualiteiten en het Zorgbedrijf verlenen advies rond mogelijke aanpassingen om dit te kunnen realiseren. Let wel, het Zorgbedrijf vraagt hiervoor een vergoeding.

Meer info 

Seniorenconsulent Deurne
Maurice Dequeeckerplein 1
tel. 03 338 45 08
seniorenconsulent.deurne@antwerpen.be