Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox

Bosuilplein

Het Bosuilplein bevindt zich aan de hoge blokken van de woonwijk Bosuil, het Sint-Fredegandusparkje aan de Sint-Fredegandusstraat (tegenover dienstencentrum Kerkeveld). 

In het voorjaar 2008 werd een bevraging georganiseerd bij de bewoners, jongeren en gebruikers van het Bosuilplein/Sint-Fredegandusparkje om de basis te leggen voor een nieuw ontwerp.

Tof park

Het groene gebied tussen de woonblokken aan de Sint-Fredegandusstraat en Bosuil lag er wat verloren bij, maar ziet er nu helemaal anders uit. De lege grasvlakte is een tof park waar jong en oud graag samenkomen. De allerkleinsten hebben een nieuwe speeltuin, volwassenen kunnen zich uitleven op fitnesstoestellen. Daarnaast zijn er ook nieuwe zitbanken, ontmoetingsplaatsen en voor de voetballiefhebbers is er een nieuw trapveldje.

In het nieuwe park kunnen bewoners rustig vertoeven, terwijl op andere plaatsen de nadruk meer ligt op beweging. Een wandelpad, dat het hele gebied doorkruist, verbindt de omliggende straten met elkaar.

In een latere fase zal ook het Sint-Fredegandusparkje meer open gemaakt worden waardoor de twee delen één geheel zullen vormen.