Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Het groen rondom de Drie Torekens in Deurne.

Ontdek het Groenplan voor Deurne

Stad Antwerpen en district Deurne maakten een visie op voor het groen in Deurne. Het Groenplan Deurne omvat een gewenste groenstructuur die verbindingen legt tussen bestaande groene plekken, concrete handvaten om kwalitiatief te vergroenen en een groenfiche per wijk in Deurne. 

Een groenplan voor Deurne

Om in de toekomst beter om te gaan met het groen in Deurne dat er vandaag al is én het kwalitatief te versterken, is er een visie onder de noemer 'Groenplan Deurne'. 

Deurne samen vergroenen

Het plan wil alle Deurnenaars motiveren om zelf mee aan de slag te gaan om het district te vergroenen en zo leefbaarder te maken. Naast de structurele  aanpak zijn er namelijk ook verschillende kleinschalige verbeteringen mogelijk zoals (voor)tuinen ontharden en vergroenen, groene daken of gevels voorzien, laanbomen beschermen, speelplaatsen en pleinen vergroenen, enzovoort. 

Maak een wandeling door Deurne

Om het 'Groenplan Deurne' onder de aandacht te brengen, kan je in Deurne twee wandelingen maken door het groen.

De ene wandeling gaat door het noorden van Deurne, de andere door het zuiden. Hiermee verken je het groen in Deurne wanneer je wil en op je eigen tempo.

Elke wandeling biedt leerrijke weetjes over het landschap, toont mooie plekken en voert je langs plaatsen waar de stad suggesties doet voor verbetering.

Haal de wandelbrochures online of in het districtshuis van Deurne, of wandel met de app RouteYou op je smartphone.

Voor meer info, klik hier.

Meer info

www.antwerpenmorgen.be/groenplandeurne

Brochure wandeling Deurne-Noord in het groen
Brochure wandeling Deurne-Noord in het groen
1|2
Brochure wandeling Deurne-Zuid in het groen
Brochure wandeling Deurne-Zuid in het groen
1|2

Verwante info: