Subsidies voor jeugdverenigingen in DeurneJoost Joossen

Subsidies voor jeugdverenigingen in Deurne

Deurne heeft een zeer gevarieerd verenigingsleven. Verschillende jeugdverenigingen voorzien de jonge Deurnenaar van een rijk aanbod aan activiteiten en evenementen. Het district ondersteunt de jeugdverenigingen via werkingssubsidies, infrastructuursubsidies en projectsubsidies. Nieuwe jeugdwerkinitiatieven worden opgevolgd en ondersteund.  

Wat is jeugdwerk?

Groepsgericht sociaal-cultureel werk op basis van niet-commerciële doelen voor of door de jeugd, die deelneemt op vrijwillige basis, in de vrije tijd, onder educatieve begeleiding en georganiseerd door jongeren of particuliere jeugdverenigingen. Studentenverenigingen en politieke jongeren partijen zijn hierbij uitgesloten.

Is mijn jeugdvereniging een Deurnse vereniging? 

Om te bepalen tot welk district een jeugdvereniging behoort, wordt volgende flow gehanteerd. Eerst wordt gekeken naar de plaats waar de meeste activiteiten van de vereniging doorgaan. Als minstens de helft van de activiteiten van de vereniging doorgaan in één district, wordt de vereniging beschouwd als een vereniging van dat district. Als dit niet het geval is, wordt gekeken naar de woonplaats van de leden. Als minstens 33 % van de leden uit één district komen, wordt de vereniging beschouwd als een vereniging van dat district. Als dit niet het geval is, wordt gekeken naar het adres van de vereniging. Voor een vzw is dit de maatschappelijke zetel. Voor een feitelijke vereniging is dit het postadres. Hieronder een visuele flow:

Flow bepalen district voor een jeugdvereniging

Subsidies

Het district Deurne ondersteunt jeugdwerk verenigingen via subsidies.

Subsidie aanvragen voor uw jeugdvereniging?

Een aanvraag kan u enkel digitaal aanvragen via de verenigingendatabank
Bent u nog niet geregistreerd bij de verenigingendatabank? Deze handleiding legt u uit hoe u een account aanmaakt. 

Als u een account heeft, kan u een subsidies aanvragen. Volg de eenvoudige stappen via deze handleiding en dien uw aanvraag in. Alle aanvraagformulieren zijn in de databank terug te vinden bij het district 'Deurne'.

 • Klik hier voor de handleiding om projectsubsidies aan te vragen. Onderaan deze pagina kan u het excelbestand 'begrotingstabel inkomsten en uitgaven' ophalen. Dankzij deze handige begrotingstabel houdt u makkelijk de inkomsten en uitgaven van uw project bij.  

Nuttige links

 • U organiseert een evenement op de openbare weg? Klik dan hier om uw aanvraag in te dienen.
 • U wil feestmateriaal aanvragen bij de stad? Klik dan hier.
 • Voor meer informatie over SABAM, klik hier.
 • Voor meer informatie over billijke vergoeding, klik hier.
 • Voor meer informatie over vrijwilligers en –vergoedingen, klik hier
 • Voor meer informatie over kleine vergoedingsregeling voor artiesten, klik hier. 
 • U bent op zoek naar vergaderruimte of een plaats om een evenement te organiseren? Contacteer de dienst 'Zaalzoeker'. Klik hier voor meer informatie.
 • U bent op zoek naar een werkruimte voor uw vereniging of u hebt advies nodig in verband met uw vereniging? Dan is het 'Buurtsecretariaat' zeker iets voor u. Klik hier voor meer informatie. 
 • Maak uw activiteit bekend via de Uit in Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie. 
 • Wil u meer informatie over draaiboeken om uw evenement of activiteit beter te organiseren, klik hier.

Subsidie inbraakpreventie voor verenigingen 

Het district Deurne ondersteunt verenigingen als zij preventieve maatregelen nemen om inbraak te voorkomen. Meer info via deze link.

Meer informatie over subsidies voor jeugdverenigingen?

Jeugddienst Deurne
Districtshuis, Maurice Dequeeckerplein 1
tel. 03 338 45 28
jeugddienst.deurne@antwerpen.be

Verwante info: