Groenendaallaan Google Maps

Drie dagen werken op de Groenendaallaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van 26 februari tot en met 28 februari werken uit aan de Groenendaallaan. Tussen de kruispunten met de Winterling en de Ingenieur Menneslaan krijgt de Groenendaallaan een nieuw wegdek in de richting van het Sportpaleis. Daarnaast plaatst AWV verkeerslichten op het kruispunt van de Groenendaallaan met de Winterling.

Het huidig wegdek van de Groenendaallaan in de richting van het Sportpaleis is versleten en aan vernieuwing toe. Vanaf het kruispunt met de Winterling (inclusief) tot aan het kruispunt met de Ingenieur Menneslaan (exclusief) wordt het oude wegdek verwijderd en vervangen door een nieuwe asfaltlaag. Op het kruispunt met de Winterling zal AWV bovendien verkeerslichten plaatsen. Door verkeerslichten te plaatsen wordt het kruispunt veiliger voor voetgangers, fietsers en automobilisten. 

Werken in 2 fasen

Fase 1 - zondag 26 februari

Er wordt gewerkt op het kruispunt van de Groenendaallaan met de Winterling. Het wegdek van het kruispunt wordt vernieuwd en er worden verkeerslichten geplaatst. Daarnaast zal de aannemer ook al het oude wegdek verwijderen op het stuk Groenendaallaan tussen de zijstraten met de Winterling en de Ferdinandusdijkstraat. 

Hinder en omleidingen

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de IJzerlaan.
  • Het kruispunt van de Groenendaallaan met de Winterling is dan volledig afgesloten en de Groenendaallaan is afgesloten in de richting van het Sportpaleis. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Lambrechtshoekenlaan.
  • Wijkverkeer van en naar de Winterling verloopt via de Campiniastraat (in) en de Ferdinandusdijkstraat (uit).
  • Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken steeds veilig passeren. 

 

Groenendaallaan Fase1 Agentschap Wegen en Verkeer
Groenendaallaan omleidingen fase 1

Fase 2 - maandagochtend 27 februari tot dinsdagavond 28 februari

De nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht op het reeds gefreesde stuk en ook het stuk tussen de Ferdinandusdijkstraat en de Ingenieur Menneslaan krijgt een nieuw wegdek. 

Hinder en omleidingen:

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de IJzerlaan
  • Op de Groenendaallaan is er terug doorgang mogelijk in beide richtingen, maar moet het verkeer in elke richting over één rijstrook.
  • De toegang tot de Ferdinandusdijkstraat bevindt zich in de werfzone en is dan afgesloten.
  • Plaatselijk verkeer verloopt via de Campiniastraat (in) en de Winterling (uit).
  • Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken steeds veilig passeren. 
Groenendaallaan - fase 2 Agentschap Wegen en Verkeer
Groenendaallaan omleidingen fase 2

Meer info

Meer informatie op www.wegenenverkeer.be/antwerpen. 

Opgelet: aangezien asfalteringswerken niet mogelijk zijn bij zeer nat weer, bestaat de kans dat bij regen de werken vertraging oplopen of uitgesteld worden.

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
A-Marnix

Wat met de Lambrechtshoekenlaan kleine ingrepen?

Jouw avatar
evi.marblie

Beste Marc, Die informatie vindt u op www.merksem.be onder mobiliteit of wanneer u zoekt op Lambrechtshoekenlaan - kleine ingrepen. Met vriendelijke groeten, Evi