Push the button

Feestweekend voor gamers

Op 25 en 26 februari 2017 wordt een heuse, moderne arcadehal feestelijk voorgesteld in cc Rix. Er zijn workshops, demo's of u kan gewoon komen gamen.

Computerspellen worden nog al te vaak geassocieerd met verslaving, geweld en nutteloos tijdverdrijf. Nochtans maakte het medium de voorbije decennia een serieuze evolutie door. Parallel met de ontwikkeling van commerciële sporttitels en blockbustergames van grote studio’s, vonden ook meer onafhankelijke en creatievere geesten hun weg naar het medium.

Zeven nieuwe games

CC Deurne, CultuurConnect en Devillé Arcade lieten zeven games ontwikkelen, die focussen op samenspelen, het creatieve en het artistieke. Deze worden op 25 en 26 februari feestelijk voorgesteld in cc Rix. Een heel weekend lang kan u verschillende games, VR-opstellingen en game-performances ontdekken, deelnemen aan een Coder Dojo sessie, een MineCraft demo of een heus creative build toernooi.

Programma 25 februari 2017 

In de cinemazaal kan u vanaf 11 uur doorlopend multiplayer-games spelen op groot scherm. De polyvalente zaal van cinema Rix wordt omgetoverd tot om één grote gamehal, met tientallen consoles, gameperformances en VR-opstellingen.

Gameliefhebber en grapjas William Boeva gidst u doorheen de dag. Philipp Weies (The Go March, Intergalactic Lovers, Manngold, ex-Arno) kampeert dezer dagen in cc Rix als 'artist in residence' en doet met plezier zijn nieuwste experimenten met drumcomputers en synthesizers uit de doeken.

Om 12 uur wordt de arcadehal officieel voorgesteld.

Programma 26 februari 2017 

Vanaf 9 uur kan u terecht in cc Rix voor een ontbijt, gevolgd door enkele workshopsCoderDojo stelt zijn nieuwe werking voor en Younes Baghor geeft u graag een inleiding tot de wondere wereld van MineCraft.

In de namiddag kunnen de meer gevorderde MineCrafters uit Deurne en omstreken zich wagen aan een heus toernooi. Kan u goed improviseren en creatief bouwen in MineCraft, tegen de klok? Ga de uitdaging aan!

Voor de coderdojo-sessie, de minecraftworkshops (voorafgegaan door een ontbijt dus) en het toernooi, moet u inschrijven. Dat kan via de links hieronder:

Andere locaties

Na afloop van het feestweekend houdt de arcadehal nog halt op andere locaties in Deurne:

  • Tot en met 5/3: cc Deurne Rix
  • Tussen 13/3 en 18/3: bibliotheek Arena
  • Tussen 27/3 en 1/4: bibliotheek Couwelaar
  • Tussen 10/4 en 15/4: cc Deurne Podium

Meer info

Feestweekend arcadehal 'Push the button'
cc Rix
de Gryspeerstraat 86
za 25/2 vanaf 11 uur
zo 25/2 vanaf 9 uur 

www.ccdeurne.be/pushthebutton

Toegankelijk vanaf 8 jaar. Voor de allerkleinsten wordt doorlopend opvang met een digitale touch voorzien. In de cafetaria kan u terecht voor een hapje en een drankje aan democratische prijzen.

Gratis

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!