Speelterrein Van Duyststraat

Speelterrein Van Duyststraat krijgt kleur

Deurne wil een aangename woon- en leefomgeving creëren. Daarom werkt het district voortdurend aan de vernieuwing van straten en pleinen. Op woensdag 15 februari 2017 start de heraanleg van het speelterrein in de Van Duyststraat.

Een kleurrijk speelplein

Het nieuwe speelplein krijgt een gegoten rubberen ondergrond met heuvels en speelelementen. Er komt een kruiptunnel, glijbaan, T-schommel, veerelementen en twee trampolines.

De rubberen speelomgeving zal oranje, terracotta, groen en blauw kleuren. Het speelterrein wordt zo een blauwe zee met opgehoogde eilanden, verbonden door groene stapstippen. Zo nodigt het rubberen speellandschap zelf al uit tot spelen.

Eén boom is in slechte staat en moet gekapt worden. De overige bomen blijven behouden.

De Van Duyststraat achter het speelplein wordt doodlopend. Voor de veiligheid van de kinderen komen er paaltjes ter hoogte van huisnummer 258 en op de hoek van de Van Duyststraat met de Meyersstraat: auto’s zullen dus niet meer rond het plein kunnen rijden. 

Timing en fasering

Als de weersomstandigheden het toelaten, start de aannemer op woensdag 15 februari 2017 met de werken, die ongeveer drie maanden zullen duren. Deze termijn kan uitzonderlijk verlengd worden door slecht weer, technische problemen of andere onvoorziene factoren.

Bereikbaarheid en parkeren

Tijdens de werken blijven alle woningen rondom het speelplein bereikbaar. Voor de gebruikers van de garages kan er af en toe hinder zijn. Tijdens de werken zal er een parkeerverbod gelden rondom het plein. Het sorteerstraatje kunt u blijven gebruiken. De brievenbus van Bpost zal tijdens de werken niet gebruikt worden.

Meer info

Wijkoverleg Deurne
tel. 03 338 45 76
wijkoverleg.deurne@stad.antwerpen.be 

Plan speelterrein Van Duyststraat
2|2
Wijziging verkeerssituatie
2|2
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!