Waasdonk

Aanpassing verkeerseiland Waasdonk

Het districtsbestuur van Deurne wil de verkeersveiligheid in Waasdonk verbeteren. Het verkeerseiland ter hoogte van huisnummer 30 wordt verwijderd en de groene zone wordt verlegd. Dit gaat snelheidsremmend werken.

Duur van de werken

De werken zijn voorzien tussen 6 en 24 november 2017. 

Plannen

Hieronder kan u de plannen bekijken van de huidige en de nieuwe toestand. 

Bereikbaarheid

Waasdonk blijft tijdens de werken beperkt toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Het kruispunt Waasdonk richting Mortselsesteenweg is afgesloten. Er wordt een tijdelijke omleiding voorzien.

Garages en parkeerplaatsen in de werkzone kunnen die week niet gebruikt worden. De woningen blijven wel altijd bereikbaar voor voetgangers. De werkzone bevindt zich ter hoogte van huisnummers 24 tot en met 30, en huisnummer 84 aan de overkant.

Meer info

Wijkoverleg Deurne
tel. 03 338 45 76
wijkoverleg.deurne@stad.antwerpen.be

Bestaande toestand
1|2
Nieuwe toestand
1|2
3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
lugigido

Geachte, Ik ben bewoner van Waasdonk 18 Deurne,juist tegenover de voorlopige school *Het Vliegertje*. Ik ben gepensioneerd brandweerman van Antwerpen en heb zelf een kind verloren in een verkeersongeval en wil dit niet meer onder mijn ogen zien gebeuren. Ik denk niet dat er iets gaat veranderen aan het snelheidsprobleem in de wijk door de voorziene heraanleg van het verkeerseiland ter hoogte van huisnummer 30.Mijn inziens ,en ook van andere bewoners ,is dit verloren geld en moeite en is bovendien onnodige overlast. Het probleem is volgens mij het rechte stuk tussen de Fort III straat en het bedoelde verkeerseiland. Dit is een mooie lange rechte racebaan waar tegen 60km en meer wordt gereden. Nochtans zijn er 2 scholen in gevestigd en is het een 30km-zone. Hier zijn dringen en ernstige maatregelen nodig.(Bv verkeersremmers of camera's) Er is al een bijna een schooljaar voorbij en nog steeds is er niets gedaan aan de verkeersveiligheid voor de kinderen voor en na schooltijd. Als het zo blijft gaan er ongelukken gebeuren en gaan er kinderen slachtoffer zijn van het roekeloos gedrag van de ouders. Er wordt tegen hoge snelheid op het voetpad gereden waar ook mensen met hun kinderen en de kleine fietsertjes zich bevinden. Regelmatig rijden er ook grote vrachtwagens,die moeten leveren in de doe-het -zelf zaak Brico,verloren en komen dan in de straat van de school terecht waarna ze omkeer moeten maken en dan de verloren tijd willen goedmaken door aan een hoge snelheid nogmaals de schoolingang voorbij te rijden. Het verkeerseiland zou mits een kleine aanpassing aan het zebrapad en een mooie lage beplanting een meerwaarde voor de wijk kunnen zijn. Hoogachtend, Ludo Gugliermetto

Jouw avatar
ivowitte

Beste, ik woon op nr 30 , wat bewoner van nr 18 verteld klopt allemaal , de snelheid, de vrachtwagens is gemakkelijk op te lossen door een bord te plaatsen verboden + 3,5 ton of een wegwijzer naar de losplaats. Het parkeren aan het schooltje is voor sommige bewoners toch een lastig gedoe, voor de inritten de inritten van de bewoners staan als ge dan net aankomt of vertrekt. En dan nog vertellen tis maar voor eventjes , Jaja , heb al eens getimed , soms 20 min en langer en soms nog boos worden op de kop toe. de parking van de Carrefour is vlakbij mensen !!! allemaal te lui om een meter te lopen gvd !!!. Over de driehoek aan mijn deur denk ik wel dat het beter word ,ivm het indraaien van voertuigen die uit de straat van de laagbouwwoningen en voor de driehoek indraaien tegenovergestelde richting rijden richting Mortselsteenweg wat ik al veel heb meegemaakt , ook vrachtwagens die van de Mortselsteenweg komen en voor de driehoek richting schooltje rijden, soms begrijpelijk omdat de bocht soms niet lukt door geparkeerde auto's. Meer politiecontrole tijdens het brengen en ophalen van de kinderen zou al helpen denk ik. ik zie af en toe een busje rijden maar dan zijn ze te laat :-) de verkeersremmers en of camera's zou ook een oplossing kunnen zoals mijn buurman vermelde . Groeten van een bezorgde buur.

Jouw avatar
District_Deurne

Beste Ludo Beste Ivo Bedankt voor uw opmerkingen over de heraanleg van het verkeerseiland aan Waasdonk. We begrijpen dat u bezorgd bent om de verkeersveiligheid in uw buurt, zeker in de schoolomgeving. De ingreep aan het verkeerseiland komt er op vraag van bewoners. Autobestuurders reden dikwijls over het voetpad bij het nemen van de bocht, wat een gevaar vormde voor voetgangers en fietsers. Daarnaast is het district op de hoogte van de gevaarlijke situatie aan de Fort III-straat. Het district wil er alles aan doen om een verkeersveilige schoolomgeving te creëren. Ook met de school lopen er gesprekken om samen de verkeersveiligheid te verbeteren. Maandag 16 oktober 2017 besloot het districtscollege om tijdelijke verkeersremmende maatregelen te voorzien tussen de Fort III-straat en het verkeerseiland aan Waasdonk. Met onder meer betonnen jerseys en parkeerverbodsborden willen we het verkeer afremmen en het foutparkeren verhinderen. Zolang de school hier gevestigd is, behouden we deze ingrepen. Na de verhuis van de school zal de dienst mobiliteit de maatregelen evalueren en op basis daarvan adviseren om ze te behouden of de situatie aan te passen. We hebben uw bezorgdheden ook doorgegeven aan de lokale politie. Hebt u hierover nog vragen? Neem dan contact op met ons via mail (klm.de@stad.antwerpen.be).