'De Grote Schijn'

Audiovisueel spektakel 'De Grote Schijn' in het Rivierenhof

De Grote Schijn neemt u van 26 oktober tot en met 4 november 2018 mee voor een zinnenprikkelende tocht door het Rivierenhof. Een uniek audiovisueel spektakel met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Het park zal u tijdens een zinnenprikkelende tocht verwonderen en betoveren. Bestel op tijd uw tickets.

Een magische avondwandeling

Op een boogscheut van de stad komt u weer op adem in een magisch mooi stukje natuur: het Rivierenhof. Tijdens de herfstvakantie wordt het park nog wat magischer, tijdens ‘De Grote Schijn’. Het lijkt wel alsof het park besprenkeld werd met toverstof. Bomen lijken tot leven te komen, planten begroeten u met hun klanken en zwammen krijgen een lichtgevende gloed terwijl water in de omgekeerde richting loopt. De Grote Schijn neemt u van 26 oktober tot en met 4 november 2018 mee voor een zinnenprikkelende tocht door het donker. Niet zómaar een wandeling, maar één groot totaalspektakel waarbij je geniet van de pracht en kracht van de natuur in duizenden geuren en kleuren.

Mooiste hoekjes en plekjes van het park

Tien dagen lang is één van de meest bezochte groene plekjes van Antwerpen het decor voor ‘De Grote Schijn’. Tijdens de 2 kilometer lange wandeling ontdek je bij valavond de mooiste hoekjes en plekjes van het park. Het hele parcours is één grote beleving: indrukwekkende technieken voeren je van de ene mysterieuze verrassing naar de andere. Een uniek audiovisueel spektakel brengt een verhaal zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Jij wandelt. Het park verwondert. Geen feeërieke wezens of boze tovenaars die hun magie verspreiden en zo het bos tot leven wekken, maar een sterk staaltje techniek. Een heel nieuwe en idyllische wereld ontvouwt zich achter de poorten van het Rivierenhof. Dit is het magische, mysterieuze spektakel van De Grote Schijn.

Praktisch

De tocht is ongeveer twee km lang. Hoe lang u daarover doet, is helemaal aan u. U kan er snel door wandelen, maar neem gerust uw tijd om de pracht van het park volop te beleven en er anderhalf uur of langer over te doen. Neem uw tijd en laat u verwonderen.

Om het wandelen zo aangenaam mogelijk te maken, wordt er met  tijdslots gewerkt en vertrekt er elk kwartier een wandeling. Het laatste slot start om 21.30 uur. Als u tickets bestelt kiest u eerst de dag dat u 'De Grote Schijn' wenst te bezoeken. Vervolgens kiest u een tijdslot. Zo vermijden we lange wachtrijen aan de ingang.

Hou er rekening mee dat de ondergrond van het park modderig kan zijn. Wandelschoenen of rubberlaarzen zijn daarom een goed idee, lekker warme kleren zijn dat ook.

Tickets

Tickets:

  • 15 euro voor een standaardticket
  • 12 euro voor kinderen tot twaalf jaar en 65+
  • gratis voor kinderen tot 3 jaar

Tickets kan u bestellen via www.degroteschijn.be .

Productie

De Grote Schijn wordt geproduceerd door La Tilia, dat de top van de Belgische en wereldwijd gerenommeerde evenementensector wist te verzamelen voor dit project. Zoals Mundomatic, een globale en sterk geapprecieerde technisch producent. Hun brede deskundigheid en internationale connecties reiken van China tot de VS. (meer info via www.mundomatic.com)

Meer info 

De Grote Schijn
Rivierenhof​
Van 26/10 tot en met 4/11 van 18 uur tot 23 uur
info@degroteschijn.be
Tickets en meer info via www.degroteschijn.be
www.facebook.com/degroteschijn​
15 euro (-12 en 65+: 12 euro, -3j gratis)

Ambassadeurs van dit evenement, Jef Neve en Lieven Scheire, stelden op 26 februari 2018 het totaalspektakel ‘De Grote Schijn’ voor in het Rivierenhof. 

1|4
1|4
1|4
1|4
5 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Jackderipper

Ik was vandaag op de voorstelling. het ziet er naar uit dat het een prachtig schouwspel zal worden. Ik heb één bedenking en dat is dat het vrij laat in 't jaar is, de temperatuur, de regen, de bladval. Als men de bladeren van de bomen als scherm wil gebruiken zou dit kunnen tegen vallen. groetjes Jack Van Couteren.

Jouw avatar
District_Deurne

Beste, we hebben uw vraag voorgelegd aan de organisatie van 'De Grote Schijn'. Ze hebben de voorbije herfst het park al grondig geprospecteerd en weten dus wat er hen te wachten staat. Ze omarmen het park met veel liefde zoals het op die moment is.

Jouw avatar
tinesoete

Beste, wat deed Jef Neve op die inleiding van en wat en wanneer komt die piano er dan terug en wordt er gespeeld? graag info over de mogelijke muzikale omlijsting.

Jouw avatar
District_Deurne

Beste, Jef Neve en Lieven Scheire zijn ambassadeurs van dit evenement. Jef Neve zal een nummer componeren voor De Grote Schijn. Het wordt een soundtrack, die tot leven komt op één punt tijdens de wandeling. Lieven Scheire is ambassadeur omdat de combinatie van natuur met wetenschap en technologie heel belangrijk is tijdens dit evenement.

Jouw avatar
nilsgeylen

Is dat tracé overigens overdag toegankelijk voor wandelaars? Zijn er andere beperkingen om als niet-bezoeker rekening mee te houden? En, is er een plan van het parcours zodat men het gebeuren kan vermijden?