Senioren maken graffitikunstwerk

Bent u 55+ en op zoek naar een leuke workshop of activiteit?

Leren doe je levenslang en liefst op een toffe manier. Daarom pakt district Deurne dit najaar uit met een spectaculair programma voor 55+ers. Praktijklessen, workshops, gegidste wandelingen of museumbezoeken: er is letterlijk voor iedereen wat wils. Neem alvast uw agenda en een dikke stift bij de hand, want stilzitten is deze herfst geen optie. 

Gegidste wandeling ‘Deurne, dorp buiten de stadswallen

Dit is een 2 uur durende wandeling door de historische dorpskern van Deurne en het Rivierenhof. Het is een verhaal van arbeiders en adel die samenleefden in wat toen nog een dorp naast de stad was. Ontdek het rijke historische verleden, de culturele contrasten en de oase van rust in de stadsrand.
Verzamelpunt: aan het infobord Schatten van Deurne – parking West van het Rivierenhof.
Datum: di 5 september 2017 om 14 uur

Gegidste wandeling ‘200 jaar wonen in Deurne-Zuid’

Dit is een wandeling van 90 minuten door en tussen de parken Boekenberg en te Boelaar. De kastelen voeren u terug naar het adellijke leven in de 18de en 19de eeuw, terwijl enkele modernistische juweeltjes vertellen over hoe Deurne-Zuid evolueerde tijdens het interbellum (1919-1939).
Verzamelpunt: aan het infobord Schatten van Deurne – hoek Eksterlaar / Unitaslaan.
Datum: di 12 september 2017 om 14 uur

Fusion bellydance

Verschillende dansstijlen, zoals Indiaanse dans, Spaanse dans, buikdans en moderne dans worden gemixt in een sierlijk vloeiend bewegen. Dit alles gecombineerd met fijne oefeningen om soepel te blijven. Aziza Gizeh danst al sinds 1980 en heeft al meer dan 35 jaar ervaring als lesgever. Draag gemakkelijk zittende kledij en soepele slofjes.
Locatie: Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 5
Datum: do 14 september 2017 van 14 tot 16 uur

Leer de gevaren van de dode hoek kennen

Het verkeer wordt hectischer en steeds vaker vallen er slachtoffers door de ‘dode hoek’ van vrachtwagens. Met deze praktijkles ondervindt u aan den levende lijve wat de gevaren zijn. Zo krijgt u uitleg voor, naast en achter een vrachtwagen. Vanop de bestuurderszetel krijgt u een beeld van wat de chauffeur effectief ziet. U leert belangrijke tips die ervoor zorgen dat u als voetganger of fietser veiliger de weg op kan. Breng uw eigen fiets mee en test uw fietsvaardigheid op het fietsparcours. Met de dronkenmansbril kan u nuchter ervaren hoe het voelt om dronken te zijn. Inschrijven kan tot 15 september.
Locatie: Parking achter het districtshuis, Maurice Dequeeckerplein
Datum: ​wo 20 september om 10, 11 en 12 uur

Yoga

Ga op reis door uw lichaam en laat u verwennen door een heerlijke Ayurvedische maaltijd. De workshop wordt gegeven door Yogi Jha, meester in de Yoga, Indische rituelen en massage. Draag gemakkelijk zittende kledij en neem een yogamatje mee. Er is geen voorkennis of lenigheid vereist om deel te nemen.
Locatie: Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 5
Datum: do 21 september 2017 van 11.30 tot 13.30 uur

Gegidste wandeling ‘Kroonjuwelen Deurne-Noord’

De buurt Kronenburg in Deurne-Noord werd het afgelopen jaar opgefleurd! Verschillende graffitiartiesten staken de handen uit de mouwen en namen enkele muren grondig onder handen. Het resultaat is een reeks prachtige muurschilderingen van bekende gezichten tot kleurrijke vissen en levensechte duiven. Ontdek ze allemaal met een gegidste wandeling. Deze start aan het sportpaleis en duurt ongeveer 2 uur.
Verzamelpunt: Vertrek aan het Sportpaleis
Datum: di 26 september 2017 om 14 uur

Workshop graffiti (aanvullend op de wandeling Kroonjuwelen)

Bent u geïnspireerd door de graffitikunstwerken in Kronenburg? Ga dan nu zelf aan de slag met verfspuitbussen. Tijdens deze workshop leert u de kunst van het graffiti-schilderen en creëert u uw eigen meesterwerk.
Locatie: Vertrek aan Tweegezusterslaan 47
Datum: wo 27 september 2017 om 14 uur

Gegidste wandeling ‘Park Groot Schijn’

Deze wandeling neemt u mee op ontdekkingstocht door de toekomst van een gebied dat nu erg verscheiden, verrassend, vaak ongekend en ook een beetje ruw is. Het park is 83 ha groot, of 10 keer het stadspark. De wandeling duurt ongeveer 90 minuten. De route loopt ook door erg natuurlijk gebied. Goede wandelschoenen zijn dus aan te raden.
Verzamelpunt: aan het infobord Schatten van Deurne – parking Oost Rivierenhof.
Datum: di 3 oktober 2017 om 14 uur

Voedingsadvies

Is boter nu wel of niet schadelijk voor uw cholesterol? Hoeveel stukken fruit moet u per dag eten? Zijn koolhydraten schadelijk? Een voedingsconsulente geeft u informatie over verschillende voedselstellingen en tal van eenvoudig toepasbare voedingsadviezen.
Locatie: Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 5
Datum: do 5 oktober 2017 van 14 tot 16 uur

Gegidst bezoek museum Stampe en Vertongen

Stampe en Vertongen luchtvaartmuseum herbergt een indrukwekkende collectie vliegtuigen en historische documenten. Bij mooi weer durven de vliegtuigen hun vleugels nog wel eens uit te slaan, want stuk voor stuk zijn ze nog steeds luchtwaardig.
Verzamelpunt: ingang museum, Internationale Luchthaven Antwerpen, luchthavenlei, 2100 Deurne
Datum: ​di 10 oktober 2017 om 10 uur

Wildplukwandeling

Les Odettes neemt u mee op een wildplukwandeling in het Rivierenhof. Laat u verrassen door geuren, kleuren en smaken van planten die u overal in uw omgeving vindt. Tijdens een wandeling in het Rivierenhof krijgt u tips over hoe u planten kan verwerken in een maaltijd of kan gebruiken als vervanger van chemische reinigingsproducten.
Locatie: Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 5
Datum: do 12 oktober 2017 van 14 tot 16 uur

Gegidste wandeling ‘Landschap Ertbrugge’

Deze wandeling van 90 minuten door Ertbrugge is een boeiende belevenis. U doorkruist verschillende landschappen: weilanden, fauna-akkers, dreven, bos en boomgaarden. Typisch voor dit gebied zijn de statige dreven. Ertbrugge is een van de groene vingers van Antwerpen en vormt, middenin de drukke rand, een rustpunt voor mens en dier. Goede wandelschoenen zijn aan te raden.
Verzamelpunt: aan het infobord Schatten van Deurne – August van de Wielelei (inkom Boze dreef tegenover parking Makro)
Datum: di 17 oktober 2017 om 14 uur

Gegidst bezoek volksmuseum Turninum

Volksmuseum Turninum ligt pal in Deurne Dorp en toont de geschiedenis van de gewone burger, voornamelijk uit de 19de en het begin van de 20ste eeuw. Het museum zelf bestaat uit enkele oorspronkelijke woningen en ambachtshuisjes met kamers die nog ingericht zijn volgens vorige eeuw. Er zijn ook enkele belangrijke Deurnenaars zoals Maurice Dequeecker, John Lundström en Leopold Vermeiren die een prominente plaats krijgen in het museumarchief en -interieur.
Verzamelpunt: Koraalplaats 2, 2100 Deurne
Datum: di 24 oktober 2017 om 10 en 14 uur

Patchwork van knoppen, stoffen en kralen

Maak samen een prachtig halssieraad om beeldig voor de dag te komen tijdens de aankomende feestdagen. U kan gebruik maken van uw eigenmateriaal of ter plaatse materiaal aankopen.
Locatie: Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 5
Datum: do 16 november 2017 van 14 tot 16 uur

Introductie sociale media

Facebook, Twitter, Instagram, hashtags,… De wereld van uw (klein)kinderen staat misschien soms ver van de uwe. Tijdens deze introductie maakt u kennis met de sociale media. U leert waarvoor u ze kan gebruiken. Word een hippe vader/moeder of opa/oma en verras uw (klein)kind met een vriendschapsverzoek op facebook. Wedden dat ze trots zullen zijn? En dat u daarna heel snel uw weg zult vinden in de sociale media?
Locatie: Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 5
Datum: do 23 november 2017 van 14 tot 16 uur

Fotobewerking (basis)

U gaat aan de slag met het programma ‘Pixlr’ om het beste uit uw digitale foto’s te halen. Aan de hand van eenvoudige aanpassingen en het toevoegen van tekst maakt u een post- of wenskaart. Het eindresultaat kan u uitprinten. Om deel te kunnen nemen, heeft u een laptop nodig waarop ‘Pixlr’ gebruikt kan worden. Daarvoor heeft u een recente browser en een recente versie van Flash Player nodig. Breng zeker ook een aantal van uw favoriete digitale foto’s mee.  
Locatie: Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 5
Datum: do 7 december 2017 van 14 tot 16 uur

Info

Activiteiten zijn gratis, maar inschrijven (vanaf 1/9) is verplicht via cc Deurne, Frans Messingstraat 36, tel. 03 360 85 50 of ccdeurne@stad.antwerpen.be.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!