Bibliotheek Arena is 3de Beste Bib van Vlaanderen en Brussel

Bibliotheek Arena is 3de Beste Bib van Vlaanderen en Brussel

Bibliotheek Arena is uiteindelijk op een derde plaats geëindigd in de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017. Het juryrapport had veel lovende woorden: 'Deurne boft met een actieve, complete en klantvriendelijke bibliotheek'.

In de eindronde van de strijd om de NBD Biblion Award zaten zes openbare bibliotheken, een per provincie en een uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De bibliotheken op de shortlist waren: Bibliotheek Affligem, Bibliotheek Bilzen, Bibliotheek Arena Deurne, Bibliotheek Koekelberg, Bibliotheek Oostende en Bibliotheek Sint-Niklaas.

De afgelopen maanden werden de zes finalisten op wisselende data en tijdstippen bezocht door mystery guests die de kandidaten beoordeelden op gebouw en inrichting, diensten en producten, service en klantgerichtheid. Extra aandacht was er dit keer voor de werking en lokale verankering van de bibliotheek, de samenwerking met partners in het sociale, culturele en educatieve domein en de digitale component van de bibliotheek. Om daar goed zicht op te krijgen, vonden gesprekken plaats met leidinggevenden en medewerkers.

De uiteindelijke winnaar, bib Bilzen, werd gisteren bekendgemaakt tijdens Informatie aan Zee, het VVBAD-congres in Oostende. De winnaar werd bepaald door een vakjury en door het publiek, dat in de periode van 3 juli tot en met 19 augustus zijn stem kon uitbrengen op www.bibliotheekblad.be.

Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad, met steun van de VVBAD, de bibliotheken in Vlaanderen en Brussel op een positieve manier profileren bij pers en publiek.

3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
MieVandenBosch-Waroux

Goed gedaan, collega's!

Jouw avatar
KristelVerbuyst

een dikke proficiat !!!!

Jouw avatar
helmut.vercammen@stad.antwerpen.be

Top team !!!