Buitenspeeldag in Deurne

Op woensdag 18 april 2018 is het nationale Buitenspeeldag. Dan schuiven alle kinderen hun computer en tv aan de kant om buiten te spelen en te ravotten. Dit jaar stellen verschillende Deurnse scholen na schooltijd hun speelplaats en de straat open voor alle kinderen, is er een sportaanbod in de Tweemontstraat en is er een blotenvoetenpad in het Rivierenhof..

Buitenspelen

Kinderen spelen graag… en als het weer het toe laat, het allerliefste buiten. Het district Deurne vindt dat buitenspelen gewoon moet kunnen… altijd en overal, en dan nog het liefst in hun directe school- en woonomgeving. Via de Buitenspeeldag  op 18 april wil het district Deurne dit benadrukken. Dan schuiven alle kinderen hun computer en tv aan de kant om buiten te spelen. De tv-zenders Ketnet, Nickelodeon en Kzoom tonen dan een zwart scherm en de scholen geven geen huiswerk mee.

Programma 18 april

De Buitenspeeldag groeide in Deurne uit tot een ware traditie en heeft al op verschillende locaties plaatsgevonden (Speelbos, verschillende speelpleinen, Bremweide…). Dit jaar vindt de Buitenspeeldag op 18 april van 12 tot 17 uur op meerdere locaties plaats: 

 • Verschillende Deurnse scholen stellen na schooltijd hun speelplaats en de straat open voor alle kinderen. Deze scholen spelen alvast mee:

  - De Kriebel (i.s.m. Buurtsport), Lakborslei 173
  - Het Baronneke, Baron Leroystraat 31
  - De Linde (i.s.m. IBO Skoffel en JES vzw), Van Steenlandstraat 15
  - Kadee (i.s.m. Gekkoo), Sint-Pauluspad
  - Heilig Hart, Seraphin De Grootestraat 120
   
 • Bij JES vzw in de Tweemontstraat 288 kunnen kinderen terecht voor een sportief aanbod.
   
 • Het Rivierenhof laat het 'blotevoetenpad' op de Kinderboerderij een paar dagen langer liggen dan voorzien.

Meer info volgt nog.

Info

Buitenspeeldag Deurne
wo 18/4 van 12 tot 17 uur
meerdere locaties in Deurne
tel. 03 326 19 41
jeugddienst.deurne@stad.antwerpen.be 
volg de Buitenspeeldag in Deurne op facebook
gratis

De Buitenspeeldag in Deurne is een samenwerking tussen het district Deurne en JES vzw, Het Huis van het Kind, Buurtsport, Gekkoo, Ibo Skoffel en het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!