Cinema Rix met Barix

Cinema Rix, de nieuwe ontmoetingsplek

Op 20 januari opende de vernieuwde Cinema Rix haar deuren. De bestaande ruimtes zijn opgefrist en kregen een volledige make-over. Cinema Rix wordt, samen met de buurtbar Barix, een ontmoetingsplek waar u iets kan drinken en eten. 

Parel van Deurne-Noord

De oorspronkelijke Cinema Rix dateert al uit de jaren ’40. Mensen kennen het prachtige gebouw als één van de parels van Deurne-Noord waar ze al sinds 1976 terecht kunnen voor films, maar ook voor kleinschalige optredens of stand-up comedy. Zo’n vijftien jaar geleden opende het huidige cultuurcentrum van Deurne in de Frans Messingstraat en werd Cinema Rix officieel een tweede locatie voor hun programmatie.

Make-over

Cinema Rix kreeg begin 2018 een make-over. Zowel infrastructureel als inhoudelijk. De bestaande ruimtes zoals de filmzaal, de cafetaria, de vergaderzalen en de polyvalente ruimte werden opgefrist. De make-over van Cinema Rix was een onderdeel van ‘Wijkwerking op Maat Deurne-Noord’. Met dit project zetten de stad en het district Deurne extra in op Deurne-Noord en wordt Cinema Rix een open huis voor en door de buurt.   

Gezellige ontmoetingsplek

Het bestaande aanbod zoals films op woensdag, de cultuurcafés en pretloketten i.s.m. vzw Recht-Op en een heleboel andere culturele voorstellingen en activiteiten in Cinema Rix blijven bestaan. Maar het aanbod is nog uitgebreid. Cinema Rix wil vooral uitgroeien tot een open en laagdrempelig huis waar mensen steeds welkom zijn. Cinema Rix wil inspireren en samen met de buurtbewoners bouwen aan een ontmoetingsplek van en voor de buurt. Het is een open huis waar buurtbewoners en families welkom zijn om te ontspannen, van cultuur te genieten of om zelf iets te creëren. Behalve een gezellige locatie voor bewoners, zal Cinema Rix ook een platform zijn voor organisaties uit de buurt. Er is ook een bibpunt en een digipunt.

U kan op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 8.30 uur en 21 uur terecht in buurtbar Barix. Barix bevindt zich aan de straatkant van Cinema Rix. U kan er genieten van een hapje en een drankje aan democratische prijzen.

Helpende handen gezocht

Cinema Rix en Barix zijn nog op zoek naar een enthousiaste vrijwilligersploeg. Mensen die hun mannetje kunnen staan achter de toog of hobbykoks die af en toe willen koken voor gezelschappen zijn er aan het juiste adres. Maar ook voor eenvoudige administratieve taken zoals het voorbereiden en verdelen van verzendingen zijn er nog handen tekort. Wil u de handen uit de mouwen steken om samen te bouwen aan een warme ontmoetingsplek? Laat het dan zeker weten! 

Openingsuren Barix

U kan op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 8.30 uur en 21 uur terecht in buurtbar Barix, die zich aan de straatkant van het gebouw bevindt, en waar u bij een hapje en drankje gezellig kan keuvelen en andere buurtbewoners ontmoeten. 

Meer info

Cinema Rix
De Gryspeerstraat 86
tel. 03 360 80 90
cinema.rix@stad.antwerpen.be
www.ccdeurne.be
www.facebook.com/cinemarix
Barix is open op wo, do en vr van 8.30 uur tot 21 uur.

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Mourad.Chaoui

Dat vind ik en goed actie. voor Deurne noord