De Quaeye Werelt Elisabeth Verwaest

De Quaeye Werelt in het Rivierenhof

Ridders, handelaars en ambachtslieden slaan hun tenten op aan het kasteel Sterckshof in het Rivierenhof tijdens ‘De Quaeye Werelt’ op 3 en 4 juni. Maak kennis met het leven in een middeleeuws kampement zoals in het jaar 1477.

De Quaeye Werelt probeert deze historisch belangrijke periode zo waarheidsgetrouw mogelijk na te leven. Dit spektakel is uitgegroeid tot een groots internationaal gebeuren in de Benelux. Ambachtslieden en handelaars uit heel Europa tonen hun kunnen en bieden de kans om hun waren te kopen en te proeven. Kleermakers, smeden, wapenmakers, houtbewerkers, wevers, … elk onderdeel van het dagelijks leven in de late middeleeuwen wordt hier voorgesteld.

Het hoogtepunt is de historische veldslag. Huurlingen, milities, ridders, boogschutters en bulderende kanonnen zullen hier de slag om Antwerpen naspelen. Een indrukwekkende daguitstap voor het hele gezin.

Meer info

De Quaeye Werelt
za 3/6 en zo 4/6 van 10 tot 18 uur
kasteel Sterckshof - Rivierenhof
www.dequaeyewerelt.be
Let op: de kanonschoten tijdens de veldslagen maken veel lawaai. Voorzie oorbescherming en tref maatregelen voor dieren en kinderen.
gratis

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!