Deurne herdenkt wapenstilstand met bloemenhulde

Deurne herdenkt wapenstilstand met bloemenhulde, Last Post en voorstelling Ten Aanval

Deurne herdenkt op 11 november 2019 de wapenstilstand, de jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Er vindt een bloemenhulde plaats en The Last Post hoort u op verschillende locaties in Deurne. Daarnaast kan u in het districtshuis kijken naar de gratis voorstelling 'Ten Aanval'.

Bloemenhulde

Aan de gedenkplaat in het politiecentrum (Unolaan) legt het districtsbestuur samen met Verenigde Vaderlandsminnende Groeperingen van Deurne om 10.30 uur bloemen neer. Vervolgens stappen zij samen met de aanwezigen in optocht, onder begeleiding van de Red Hackle Pipe Band naar het 'Monument der Gesneuvelden' aan het kasteel Sterckshof, waar een bloemenhulde plaatsvindt en muzikanten The Last Post spelen. Ten slotte vindt in het districtshuis een hulde plaats aan het borstbeeld van burgemeester Alfons Schneider en aan de gedenkplaat van de gesneuvelden van 1914-1918.

Ter afsluiting geeft het districtsbestuur en de voorzitster van de Verenigde Vaderlandsminnende Groeperingen van Deurne een toespraak in de trouwzaal van het districtshuis omkaderd met muziek door Lien en Bart.

The Last Post op verschillende locaties

In het kader van deze herdenking spelen verschillende muzikanten gelijktijdig om 11 uur op 11 verschillende plaatsen in het district Deurne The Last Post: 

 • aan het monument, ter hoogte van kasteel Sterckshof
 • aan het standbeeld Jan Olieslagers (Luchthaven)
 • op het Wim Saerensplein
 • in de Lundenstraat, ter hoogte van nummer 64
 • op het Sint-Fredegandusbegraafpark
 • in de Gallifortlei, ter hoogte van nummer 146
 • in de Plankenbergstraat, ter hoogte van nummer 121
 • aan het politiekantoor Unolaan
 • op het Arenaplein
 • op de begraafplaats Ruggeveld
 • op de begraafplaats Silsburg​​

Gratis voorstelling 'Ten Aanval'

Om de wapenstilstand te herdenken, wordt in het districtshuis ook de voorstelling 'Ten Aanval' gespeeld. Het district Deurne biedt deze toneelvoorstelling gratis aan.

Ten Aanval is een aangrijpend interactief muzikaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog voor kinderen vanaf 10 jaar met hun (groot)ouders. Het is een hartverscheurende vertelling met een piepklein snuifje humor door Wim Collin en muziek van Ben Vanderweyden.

1914. De Eerste Wereldoorlog breekt uit. Men zegt dat dit de grootste oorlog aller tijden wordt! Een niet te missen avontuur! Duizenden Engelse jonge mannen schrijven zich in. Zij willen gaan vechten. Ook vier vrienden van dezelfde voetbalploeg doen mee. Maar algauw krijgen ze het ware gezicht van de oorlog te zien…

Er vinden drie voorstellingen plaats in het districtshuis: om 9.30, 11 en 12 uur.

De voorstelling is gratis, maar u moet wel op voorhand inschrijven via tel. 03 360 85 50 of www.ccdeurne.be

Meer info

tel. 03 338 45 41
district.deurne@antwerpen.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!