Vuurwerk

Deurne viert de bevrijding van 6 t.e.m. 8 september

Van 6 t.e.m. 8 september 2019 viert Deurne traditiegetrouw de bevrijding met het vuurwerk, de reuzenstoet door Deurne-Zuid, de modelstoomdagen en een braderij op de Gallifortlei. 

Om de bevrijding van Antwerpen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog te vieren, vinden er van 6 tot en met 8 september 2019 enkele feestelijkheden plaats in Deurne. Hieronder vindt u een overzicht van de voornaamste activiteiten.

Bevrijdingsvuurwerk

Zoals elk jaar openen de Bevrijdingsfeesten met het ‘Bevrijdingsvuurwerk’. Boven de vijver in het Rivierenhof worden verschillende vuurpijlen de lucht in geschoten op indrukwekkende live muziek. Er is vanaf dit jaar gekozen voor een diervriendelijk vuurwerk met een combinatie van vuurpijlen, vuurvlammen, lasers en vuurwerkfonteinen. De live muziek wordt verzorgd door de Wereldkampioen Brassband, brassband Willebroek. Ze brengen ‘Music for the royal fireworks’ van Georg Friedrich Händel.  

Meer info
Kasteelvijver Rivierenhof
Gratis
vr 6/9 om 22 uur

Reuzenstoet

De Deurnse reuzenstoet is één van de grootste stoeten in Vlaanderen en mag je een echte klassieker noemen. 

Meer dan 130 reuzen vertrekken in stoet aan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein om via de Parkweg – Sterckshoflei – Boterlaarbaan – Herentalsebaan – Dascottelei – Van den Hautelei – Jaak Embrechtsstraat – Sint-Rochusstraat – Herentalsebaan – Sterckshoflei – Parkweg aan het Maurice Dequeeckerplein te eindigen.

De meeste reuzen komen uit België en refereren vooral naar oude verhalen en tradities.

Wist je dat…de reuzen van Deurne de grootste reuzenfamilie van Antwerpen is? Hun verhaal begon in 1977 met het ontstaan van de Preutelmadamme. De andere reuzen van Deurne zijn: Jeanette, Fredje den Tokkelaar, De Rosse Garde, Vake Viool, Joske Knip, Theo Van den Bosch, De Rode Ridder, Den Burger en Vic Mees. De vzw Vrienden van de Volkstuinen Drakenhof hebben ook een reus, nl. reus René. 

Meer info
Vertrek om 14.30 uur aan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein.
​De reuzenstoet duurt ongeveer 2 uur.
Gratis
za 7/9 vanaf 14.30 uur

Oorlogsvliegtuigen op Antwerp Airport

Wie graag de historische (oorlogs)vliegtuigen van dichtbij bewondert, is welkom bij Antwerp Airport en het Museum Stampe & Vertongen. Bewonder naast de static show ook flight simulator demonstraties én luchtacrobatie. Klik hier voor meer info.

Meer info
Luchthaven

Gratis
za 7/9 van 10 tot 17 uur
zo 8/9 vanaf 12.30 uur

Modelstoomdagen

In het Rivierenhof kan u op 7 en 8 september terecht voor de jaarlijkse modelstoomdagen. Ter hoogte van het kasteel Sterckshof vindt een openluchttentoonstelling plaats die de mechanische modelbouw in de kijker zet. Je kan er met al je vragen over deze hobby terecht.  Er zijn treinen van diverse groottes, elektrische  en echte  stoomlocomotieven alsook verbrandings- en warmeluchtmotoren en modelvrachtwagens.  Uiteraard kan iedereen er gratis meerijden op de locomotieven en hun wagens, op het recent aangelegd modelspoor van 350 meter.        

Meer info
Rivierenhof (thv Sterckshof, Cornelissenlaan)
www.kmyca.be  
Gratis
za 7 en zo 8/9 van 10 tot 17 uur

Braderij Gallifortlei

Bezoek de braderij op de Gallifortlei. De gezellige sfeer, verschillende kramen, muziek, kinderanimatie, kermis, een rommelmarkt en heerlijke versnaperingen zullen u ongetwijfeld bekoren.

Meer info
Gallifortlei
Gratis
za 7/9 en zo 8/9 vanaf 10 uur

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!