Vuurwerk

Deurne viert de bevrijding van 7 t.e.m. 9 september

Van 7 t.e.m. 9 september viert Deurne traditiegetrouw de bevrijding met een concert van Absynthe Minded, een reuzenstoet door Deurne-Noord, een taptoe op het Arenaplein, de braderij en vuurwerk. 

Om de bevrijding van Antwerpen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog te vieren, vinden er van 7 tot en met 9 september 2018 heel wat feestelijkheden plaats in Deurne. Hieronder vindt u een overzicht van de voornaamste activiteiten.

Bevrijdingsconcert Absynthe Minded

Na een sabbat van vijf jaar herleeft de groep van Bert Ostyn in een nieuwe bezetting. Met het nieuwe album Jungle Eyes brengen ze gitaarpop met hemelse harmonieën. Nieuwe singles The Execution en Beam vervolledigen het rijtje klassiekers Envoi, Space en My Heroics, Part One. Het voorprogramma is Tin Fingers.

Meer info
OLT Rivierenhof
Tickets via www.oltrivierenhof.be  
16 euro
vr 7/9 om 21 uur

Bevrijdingsvuurwerk

​Zoals elk jaar openen de Bevrijdingsfeesten met het ‘Bevrijdingsvuurwerk’. Op de atletiekpiste in Park Groot Schijn worden duizenden vuurpijlen de lucht in geschoten op indrukwekkende muziek. Let op: het vuurwerk
vindt dit jaar plaats in Park Groot Schijn (aan de atletiekpiste) en niet in het Rivierenhof.

Meer info
Park Groot Schijn (aan atletiekpiste)
ingang via Ruggeveldlaan (aan ijsbaan of atletiekpiste)
Kom met het openbaar vervoer, de fiets of te voet.
Gratis
vr 7/9 om 22 uur

Reuzenstoet

De Deurnse reuzenstoet is één van de grootste stoeten in Vlaanderen en mag u een echte klassieker noemen. Meer dan 130 reuzen vertrekken in stoet aan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein om via de Parkweg - Hooftvunderlei - Frank Craeybeckxlaan - Confortalei - Van Heystveltstraat - Merksemsesteenweg - De Berlaimontstraat - Du Montstraat - Ter Heydelaan - Gallifortlei - Compaensstraat - Clara Snellingsstraat - Pieter De Ridderstraat - Frank Craeybeckxlaan - Hooftvunderlei -Parkweg aan het Maurice Dequeeckerplein te eindigen. De meeste reuzen komen uit België en refereren
vooral naar oude verhalen en tradities.

Meer info
Vertrek om 14.30 uur aan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein.
​De reuzenstoet duurt ongeveer 2 uur.
Gratis
za 8/9 vanaf 14.30 uur

Taptoe

Tijdens de taptoe in Deurne zullen verschillende internationale muziek- en drumbands zoals Showorkest Leinegarde (D), Koninklijke Harmonie Het Gildemuziek (Be), Fanfare Chézysur- Marne (Fr), Ceol Alliance Pipe Band (SCO), Showband Adest Musica (Nl) het beste van zichzelf geven en het Arenaplein laten daveren. Een taptoe is een totaalspektakel met vooral militaire muziek.

Oorspronkelijk was de 'taptoe' een militair trommelsignaal, eventueel aangevuld met hoorn of trompet, om aan te geven dat soldaten uit de kroegen in de stad naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen 'den tap toe' moesten doen en geen bier meer mochten tappen.

Meer info
Arenaplein
Let op: volzet is volzet!
Gratis
za 8/9 van 20 tot 22 uur

Modelstoomdagen

In het Rivierenhof kan u dat weekend terecht voor de jaarlijkse Modelstoomdagen. Ter hoogte van het kasteel Sterckshof vindt een openluchttentoonstelling plaats die de mechanische modelbouw in de kijker zet en waar u met al uw vragen over deze hobby terecht kan. Er zijn treinen van diverse groottes, elektrische en echte stoomlocomotieven alsook verbrandings- en warmeluchtmotoren en modelvrachtwagens. Uiteraard kan iedereen er gratis meerijden op de locomotieven en hun wagens, op het mobiele modelspoor van 50 meter.

Meer info
Rivierenhof (thv Sterckshof, Cornelissenlaan)
www.kmyca.be  
Gratis
za 8 en zo 9/9 van 10 tot 17 uur

Braderij Gallifortlei

Bezoek de braderij op de Gallifortlei. De gezellige sfeer, verschillende kramen, muziek, kinderanimatie, kermis, een rommelmarkt en heerlijke versnaperingen zullen u ongetwijfeld bekoren.

Meer info
Gallifortlei
Gratis
za 8/9 en zo 9/9 vanaf 10 uur

Info

Bevrijdingsfeesten Deurne

 • Bevrijdingsconcert Absynthe Minded
  vr 7/9 om 21 uur, OLT Rivierenhof, 16 euro
 • Bevrijdingsvuurwerk
  vr 7/9 om 22 uur, Atletiekpiste Park Groot Schijn, gratis
 • Taptoe 
  za 8/9 om 20 uur, Arenaplein, gratis
 • Braderij
  za 8 en zo 9/9 vanaf 10 uur, Gallifortlei, gratis
 • Reuzenstoet
  za 8/9 vanaf 14.30 uur, Deurne-Zuid, gratis
 • Modelstoomdagen
  za 8/9 en zo 9/9 van 10 tot 17 uur, Rivierenhof, gratis
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!