Deurnse honing exclusief te koop tijdens Deurne Koerst!

Deurnse honing exclusief te koop tijdens Deurne Koerst!

Er is nieuwe Deurnse honing van de bijenkasten aan de luchthaven en de bijenkasten op bib Couwelaar geoogst. Deze kan u exclusief kopen op woensdag 18 september 2019 van 15 tot 18 uur op het Arenaplein tijdens Deurne Koerst!. 

De laatste jaren is de bijenpopulatie met een derde gedaald. Deurne wil een voorbeeldrol opnemen in de strijd tegen de bijensterfte. Het district plaatste daarom bijenkasten op de stilteplek Sint-Rochus, op de Arenahal, aan volkstuinen Drakenhof, aan de luchthaven en op het dak van bib Couwelaar. 

Ongeveer 50.000 à 80.000 bijen wonen er in zo’n kast. In de eerste plaats verzetten deze beestjes natuurlijk nuttig werk met het bestuiven van bloemen en produceren daarnaast ook heel wat honing. De bijen produceren 10 tot 80 kilo honing per kast op een jaar! Dat is heel veel honing en die wil het district met de Deurnenaars delen.

De honing van de bijenkasten aan de luchthaven en op het dak van bib Couwelaar is onlangs geoogst en kan u kopen op woensdag 18 september op het Arenaplein tijdens Deurne Koerst!. 

De honing (bijenkasten Arenahal) die verkocht werd in buurthuis 't Pleintje, Sint-Rochusstraat is wegens groot succes, spijtig genoeg helemaal uitverkocht.

Exclusief tijdens Deurne Koerst

​De honing van de bijenkasten aan de luchthaven en de bijenkasten op bib Couwelaar kan u kopen:

  • Op 18 september tijdens Deurne Koerst!, Arenaplein, 2100 Deurne - 6 euro voor een potje van 500 gr

Let op: U kan een potje honing kopen zolang de voorraad strekt. Op is op!

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!