Bloemen in Deurnse straat

Fleur samen met je buren de straat op

Het district Deurne moedigt haar bewoners aan om zoveel mogelijk groen en bloemen in hun straat of aan hun voorgevel aan te planten. Stadsmakers kan u hierbij ondersteunen.

Buurtboom

Wilt u de boomspiegels in uw straat opfleuren en onderhouden? Dan kan u een 'Buurtboom' opstarten. U plant dan bloemen in een boomspiegel en onderhoudt het perkje. Als u het samen met acht buren doet, krijgt u 15 euro om bloemen te kopen. Zo maakt u van de boom in uw straat een heus bloemenperkje. Om aan te tonen dat de boomspiegel wordt onderhouden, kan u een boomlintje aanvragen.

Geveltuin

Wilt u uw gevel en stoep opfleuren? Dan kan u een geveltuin aanleggen. Dat is een smalle strook groen die rechtstreeks aan het voetpad aansluit. U haalt dan enkele stenen uit het voetpad tegen uw gevel en plant er enkele planten. Als u met minimaal acht buren geveltuinen aanlegt, krijgt u eenmalig 15 euro om bloemen en potgrond te kopen. Kijk wel op voorhand na of u voldoet aan de voorwaarden. Lukt het niet om aan deze voorwaarden te voldoen? Neem dan contact op met Stadsmakers. Ze bekijken samen met u wat u kan doen om uw straat groener te maken.

Buurtcontract

Wilt u het groen in uw buurt onder handen nemen? Sluit dan een 'Buurtcontract' af. Samen met enkele buren zorgt u voor de aanplanting en onderhoud van een bloembak of plantenstrook. Een Buurtcontract is dus ideaal om braakliggende terreinen op te fleuren. U krijgt van Stadsmakers materiaal, financiële middelen en/of planten. Werk dus samen met enkele buren een idee uit en stuur het door naar Stadsmakers.

Meer info

Door deze inspirerende initiatieven wil het district Deurne haar bewoners stimuleren om het straatbeeld nog groener te maken. Meer nog dan bij de vroegere bebloemingswedstrijd.

Stadsmakers
tel. 0800 25 8 25
stadsmakers@stad.antwerpen.be
www.stadsmakers.be

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
peetersludo

Aan het Volksmuseum Koraalplaats is door onze vzw Turninum Volksmuseum Deurne reeds stevig gewerkt . Aan huis n° 9 staat gevelbegroeiing die onderhouden wordt en over het straatje groeit . naast de smidse n° 29 staan drie geveltuintjes met stokroos evenneens in onderhoud en de voortuin van het Volksmuseum is volledig ingeplant met medicinale kruiden samen met de klassieke begroeiing in het kader van Erfgoeddag 2017-themaa Zorg . Dit alles is vanaf nu al bezoekbaar . Persoonlijk heb ik aan mijn gevel in de Clara Snellingsstraat 14 een geveltuintje met wilde wingerd en bloeiende planten, bloembakken voor de venster met Erica, Fuchsia en Cyclaam en hangpotten met Fuchsia - spijtig genoeg zijn andere buren niet geinteresseerd.