Sport en spel op de pleintjesFrançois De Heel

Gratis sport, spel en cultuur op de pleintjes en in het park

In juli en augustus kunnen kinderen elke week deelnemen aan gratis sport -en spelactiviteiten op verschillende speelpleinen in Deurne. Elke vrijdag is er ook een portie cultuur en straatanimatie.

De hele zomer lang kunnen kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag deelnemen aan gratis sport - en spelactiviteiten op verschillende speelpleintjes. Elke vrijdag is er ook een portie gratis cultuur en straatanimatie. Breng dus gerust uw eigen picknick mee, vlei u neer en geniet!

U hoeft niet in te schrijven, maar kinderen dienen onder begeleiding te zijn van een volwassene. 
Bij slecht weer gaan de activiteiten niet door.

Data en locaties

 • speelterrein Arenaplein op 9 (extra!), 10, 11 en 12 juli van 14 tot 17 uur
 • speelterrein Wim Saerensplein op 17, 18 en 19 juli van 14 tot 17 uur 
 • speelterrein Van den Hautelei op 24, 25 en 26 juli van 14 tot 17 uur 
 • Bisschoppenhofpark op 31 juli, 1 en 2 augustus van 14 tot 17 uur
 • speelterrein Ruimtevaartlaan op 7, 8 en 9 augustus van 14 tot 17 uur
 • speelterrein Tweegezusterslaan op 28 en 29 augustus van 14 tot 17 uur

Gratis sport en spel op de pleintjes

Van 9 juli t.e.m. 9 augustus 2019 van 14 tot 17 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan sport -en spelactiviteiten op verschillende speelpleinen in Deurne. Animatoren zorgen ervoor dat uw kind zich geen minuut verveelt. 

Gratis cultuur op de pleintjes

Ook cultuur mag niet ontbreken op de pleintjes. Tussen 14 en 17 uur worden alle spelende kinderen op een heerlijke portie gratis cultuur en straatanimatie getrakteerd. Vanaf 12 uur kan u eerst picknicken en vanaf 14 uur geniet u van een gratis culturele voorstelling. Breng wel uw eigen picknick mee. De voorstellingen zijn:

 • Iets met ne Fiets 
  vrijdag 12 juli 2019 van 14 tot 17 uur - Arenaplein    

  De muzikale madammen Anneleen Sels en Lies Vandeburie brengen hun klanken en gekke bekken over op het allerkleinste publiek. Vanuit hun ervaringen in het onderwijs en theaterlandschap maken zij muziektheater waarbij de auditieve en visuele zintuigen feest vieren.  Leen gaat op vlinderjacht. Ze zoekt de zeldzame blauwe vlinder. Ze zingt uit volle borst. Plots hoort ze een geluid. RETTEKETET! Het is Lies met haar trompet. Zij heeft ook een vlindernet. Kunnen ze samen de vlinder vinden? Ze springen op de tandem en dan begint het muzikale avontuur. Maar waar komt dat vreemde geluid vandaan? 
  Meer info via www.ietsmetnefiets.be
   
 • Uit Balans
  vrijdag 19 juli 2019 van 14 tot 17 uur - speelterrein Wim Saerensplein  

  Vergaap u aan alle zotte kuren van circusartiest Yanimo! Hij brengt alles en iedereen heerlijk uit balans met zijn wankel decor waar magische jonglerie, riskante koorddans, een hoed vol appels en een finale vuurdans de hoofdrol spelen.  Meer info via www.yanimo.be
   
 • Iets met ne Fiets
  vrijdag 26 juli 2019 van 14 tot 17 uur - speelterrein Van den Hautelei 79 
    
  De muzikale madammen Anneleen Sels en Lies Vandeburie brengen hun klanken en gekke bekken over op het allerkleinste publiek. Vanuit hun ervaringen in het onderwijs en theaterlandschap maken zij muziektheater waarbij de auditieve en visuele zintuigen feest vieren. Leen gaat op vlinderjacht. Ze zoekt de zeldzame blauwe vlinder. Ze zingt uit volle borst. Plots hoort ze een geluid. RETTEKETET! Het is Lies met haar trompet. Zij heeft ook een vlindernet. Kunnen ze samen de vlinder vinden? Ze springen op de tandem en dan begint het muzikale avontuur. Maar waar komt dat vreemde geluid vandaan? Meer info via www.ietsmetnefiets.be
   
 • Circusworkshop
  vrijdag 2 augustus 2019 van 14 tot 17 uur - Bisschoppenhofpark

  Ell Circo D’ell Fuego werd in 2004 opgericht als een collectief voor jongeren die bezig waren met circus. ECDF heeft zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende organisaties voor circus in Europa. Waag je zelf eens aan een aantal traditionele maar ook wat minder hedendaagse circustechnieken en wie weet word jij wel een echte clown. Meer info via www.ecdf.be
   
 • Minitheater Diorama
  vrijdag 9 augustus 2019 van 14 tot 17 uur - speelterrein Ruimtevaartlaan 
   
  Kom eens kijken naar het kleinste theatertje! In een houten minitheater worden voorwerpen zodanig opgesteld dat er een nieuwe werkelijkheid ontstaat. Je doorloopt een fantasierijke, poëtische, visuele reis. De koffer die als toneelzaal fungeert, past perfect op iedere keukentafel en zit vol met abstracte vormen, decors en personages. Je maakt een reis doorheen deze uitklapbare kijkkast waarin verschillende werelden ontstaan. Meer info via hanafubuki.be/home/index.html

Meer info

Jeugddienst Deurne
tel. 03 326 19 41
jeugddienst.deurne@antwerpen.be

gratis

U hoeft niet in te schrijven, maar kinderen dienen onder begeleiding te zijn van een volwassene. Bij slecht weer gaan de activiteiten niet door.

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
almin tosic

deurne