Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
Openluchttheater RivierenhofTom Cornille

Gratis vrijdagconcerten in OLT Rivierenhof

Deze zomer kan je weer elke vrijdag gratis concerten meepikken in OLT Rivierenhof. Niet alleen ‘s avonds klinken er vrolijke noten, ook in de namiddag staan er concerten gepland. Jong en oud geniet er met volle teugen van verschillende genres. Kom op tijd, want volzet is volzet! 

In juli en augustus kan je elke vrijdag naar een gratis optreden in OLT Rivierenhof. Om iedereen de kans te geven een onvergetelijke zomer te beleven, werd er dit jaar weer bewust gekozen voor een breed programma. Van rock over dansfeesten tot comedy en middagshows vol nostalgie, een hele zomer lang! 

Je hoeft geen tickets te reserveren, maar vol is vol. Kom dus zeker op tijd, wil je zeker zijn van een plaatsje! 
Lees hieronder meer over het programma. 

Programma

  DatumUurConcert
5 juliom 19 uur (deuren open)Amsterdams Andalusisch Orkest
12 juliom 13 uur (deuren open)De Vlaamse Jukebox
12 juliom 19 uur (deuren open)Dushime - Martha Da'ro
19 juliom 19 uur (deuren open)Lefto Early Bird, Asa Moto & Aili
26 juliom 13 uur (deuren open)Mathieu & Guillaume
26 juliom 19 uur (deuren open)Bert Dockx Band & Sukilove
2 augustusom 13 uur (deuren open)The Chachas
2 augustusom 19 uur (deuren open)Tom Hannes & The Sad Beats - support: Naga Ghost
9 augustusom 19 uur (deuren open)Willy On Tour
16 augustusom 13 uur (deuren open)The Covrettes
16 augustusom 19 uur (deuren open)The Seatsniffers & Smokestack Lightnin'
23 augustusom 19 uur (deuren open)NAFT & Pachyman
30 augustusom 13 uur (deuren open)ABBA4U
30 augustusom 19 uur (deuren open)'Nuff Said

vrijdag 5 juli : Amsterdams Andalusisch Orkest
om 19 uur (deuren)

Arabische diva’s als Oum KulthumFairuz en Warda zijn sinds decennia immens populair in de Arabische wereld en verder. Deze krachtige vrouwen kleurden met hun stemmen de Arabische muziek- en filmwereld.

Fatiha Alyoud, orkestlid van het Amsterdams Andalusisch Orkest, raakte in haar jeugd geïnspireerd door de muziek van deze populaire grootheden. Haar zangtalent hield zij echter verborgen tot het 10-Jarig jubileum van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Toen zong zij de sterren van de hemel en betoverde het publiek met haar prachtige stem. Tijdens dit concert zingt ze een mix van nummers van haar favoriete Arabische diva’s.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot de mystieke Oosterse muziek, en van de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld tot de volkse muziek uit de Maghreb. Het orkest speelde al meerdere voorstellingen voor een volle Arenberg en bracht er toen hulde aan Oum Khultum & Fairouz.

Het concert start om 20.30 uur (het einde is voorzien om 22 uur). Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Amsterdams Andalusisch Orkest

vrijdag 12 juli: Vlaamse Jukebox 
om 14 uur (deuren)

Jij vraagt, wij draaien; neen, wij spelen! De Vlaamse Jukebox maakt een selectie van dé Toppers van de Vlaamse Muziek noemen. Van Will Tura en Bart Peeters tot obscure protestsongs uit de jaren '70. Van tekstuele pareltjes (Luc De Vos, de Nieuwe Snaar…) tot liedjes die eerst de haren op je armen, en daarna jezelf doen rechtstaan. En weet je wat nog beter is? Jij bepaalt zelf mee het programma! Jij kiest wat de Vlaamse Jukebox speelt. Zo werkt dat nu eenmaal bij een Jukebox! Kortom, een programma waar iedereen kan van genieten; van Bart Peeters tot Ann Christy!

Vlaamse Jukebox

vrijdag 12 juli: Dushime - Martha Da'ro
om 19 uur (deuren)

Dushime, een veelzijdige Belgisch-Rwandese artieste, omarmt een multidisciplinaire aanpak die muziek, storytelling en performance omvat. Met haar authentieke en krachtige stijl ziet ze optredens en muziek als een genezingsproces, waarbij ze haar stem gebruikt als een veelzijdig instrument om verschillende texturen te creëren. Haar doel is om een ruimte te verzadigen met verhalen, geluiden en texturen, met als doel om een portaal te zijn dat mensen verbindt door middel van harmonieuze geluiden en vloeiende bewegingen, waarbij ze een verlichtende gloed weeft die een onzichtbare draad van verbinding bevordert. 

Martha D'Aro is een multidisciplinaire artieste van Angolese afkomst gevestigd in Brussel. De jonge artieste begon haar carrière als actrice in films zoals Black, A Girl from Mogadishu en meer recentelijk Roomies. Tegelijkertijd maakte ze haar debuut in de muziek met haar meertalige hiphopcollectief Soul'Art, een ervaring die haar in staat stelde om haar soloproject Martha Da'ro te lanceren met haar eerste single 'Summer Blues'. Dit gaf haar de kans om in België op tournee te gaan en haar eerste EP 'Cheap Wine & Paris' uit te brengen, een project met een fragiel maar gedurfd universum, een muzikaal genre dat ze graag 'diaspop' noemt. Vandaag gaat ze verder met haar nieuwe project, een nieuwe uitdaging waarbij Da'ro niet aarzelt om haar ervaring met film en storytelling te gebruiken om een geluidservaring te creëren.

+ DJ Iness

Dushime - Martha Da'ro

vrijdag 19 juli: Lefto Early Bird, Asa Moto & Aili
om 19 uur (deuren open)

Lefto Early Birds passie voor muziek, dans en kunst komen op een onverwachte manier samen in de dansvoorstelling Motherless Father in Movement. De bekende DJ en producer creëerde voor dit project een uniek geluid dat het midden houdt tussen jazz, club en spirituele muziek. Het is deze bijzondere mix van invloeden die hem vervolgens aanzette tot het ontwikkelen van een dansvoorstelling. 

Asa Moto, het pseudoniem van Olivier Geens en Gilles Noë, brengt dansbare, idiosyncratische muziek.  Hun analoge meesterschap is bovendien onmiskenbaar en typerend voor hun geluid. Het is dan ook geen toeval dat ze onder andere door de psychedelische Turkse band Altin Gün werden ingeschakeld om hun album ‘Yol' te produceren.

Aili, het Belgisch-Japans electro-pop duo van Aili Maruyama en Orson Wouters, ontstond na een toevallige ontmoeting in 2019. Hun diverse persoonlijkheden en spontane aanpak van muziek resulteerden in de succesvolle 'Dansu EP' in 2021. De titeltrack domineerde de Radio 1 VOX-lijst en leverde hen een nominatie op voor Studio Brussel De Nieuwe Lichting. Het duo versterkte hun positie in België met lovende recensies van Rolling Stone en opmerkelijke videoclips, gevolgd door optredens op invloedrijke radiostations en extatische live shows in heel Europa. Dit voorjaar brachten ze hun debuutalbum 'Nandakke?' uit op Eskimo Recordings. Het album belooft een unieke mix van surrealistische electro-pop, vreugdevolle elektronica en meer, geïnspireerd door alles van eigenaardige Japanse mode tot Aili's vaders takoyaki-recept.

Lefto
2|3
Asa Moto
2|3
Aili
2|3

vrijdag 26 juli: Mathieu & Guillaume
om 14 uur (deuren open)

Mathieu & Guillaume zijn twee broers die elkaar op vocaal vlak perfect aanvullen. Mathieu speelt gitaar en neemt de eerste stem voor z’n rekening, Guillaume zingt tweede stem en speelt mondharmonica. Zowel het betere Nederlandstalige lied als de Franse chansons liggen aan de basis van hun repertoire dat bestaat uit een waanzinnig fijne mix van folk, kleinkunst en pop. Sinds september 2015 zijn de broers huismuzikanten in het zaterdagochtendprogramma 'De Weekwachters' op Radio 2, waar ze wekelijks de actualiteit bezingen op hun eigenzinnige manier. 

Mathieu & Guillaume

vrijdag 26 juli: Bert Dockx Band & Sukilove
om 19 uur (deuren open)

Al meer dan een decennium staat Bert Dockx bekend als één van de meest inventieve en productieve muzikanten van België. Een meesterlijk gitarist, straffe songschrijver en innovatief componist, die vrijelijk de raakvlakken tussen avant-garde rock, gepersonaliseerde blues, en instrumentale jazz verkent. Iets wat hij dus nu voor het eerst doet met de Bert Dockx Band.

Pascal Deweze, bekend van zijn werk met Metal Molly, Chitlin’ Fooks en Broken Glass Heroes, richtte Sukilove op in 2001. De Antwerpse band bracht gedurende zijn bestaan vijf albums en drie EP’s uit. Tijdens deze show speelt de band hun debuutalbum ‘Sukilove’ integraal. De titelloze debuutplaat verscheen in 2003 en bevat Belpopklassiekers ‘As Long as I Survive Tonight’ en ‘Talking in the Dark’. Oor schreef bij de release: Dertien prachtliedjes tussen pop country en folk gezongen vanaf de rand van het bed. Denk aan Alex Chilton, Will Oldham en zelfs de Beatles. Deweze flikt het keer op keer. 

Bert Dockx Band & Sukilove

vrijdag 2 augustus: The Chachas
om 14 uur (deuren open)

The Chachas sleuren je zonder moeite mee op de dansvloer! Ze nemen je mee op een trip van de beste sounds uit de fifties, de chachacha uit de jaren zestig, om je via de seventies mee te voeren naar de gouden jaren van de discotheken en ABBA-hits.  De jaren 70 zijn een muzikaal onovertroffen. Verschillende genres worden immens populair; van disco, soul en Motown over R&B, folk, pop, glamrock tot progrock, hardrock, ska, punk, new wave, reggae en meer. In 'A tribute to the seventies' maken The Chachas een straffe selectie uit het beste van die jaren 70. Smeer die dansbenen dus al maar in!

The Chachas

vrijdag 2 augustus: Tom Hannes & The Sad Beats 
om 19 uur (deuren open)

Zanger Tom Hannes en The Bad Seats kruipen in de huid van Nick Cave and The Bad Seeds. Samen brengen ze A Young Nick Cave Tribute. Wie Tom Hannes de laatste tien jaar al heeft gezien als belichaming van David Byrne (Byrning Down the House), de jonge Lou Reed (We Love Lou) en de jonge én oude David Bowie (Major Tom), weet waaraan zich te verwachten.

Het voorprogramma Naga Ghost zijn multi-instrumentalisten Christophe Claeys en Annelies Van Dinter (Echo Beatty). Hun songs ontstaan door improvisatie, waar eclectische sounds tot een sferisch geheel vloeien. Naga Ghost werkt met een heel intentionele set-up en neemt je live mee naar een bijzonder niet-intentionele bestemming.

Tom Hannes en The Bad Seats

vrijdag 9 augustus: Willy On Tour
om 19 uur (deuren open)

Radio Willy brengt het beste uit 50 jaar rockmuziek live on stage met 'Willy On Tour'! Neil Young zong het 50 jaar geleden al: Rock ‘n roll can never die. Nu, zo’n een halve eeuw later, blijft de kracht van rock ‘n roll toenemen. Willy eert de snaren, het fretboard, de bridge en de volumeknop al enkele jaren op DAB+ en online, maar deze zomer ook in OLT Rivierenhof! Samen met een professionele band brengen de Willy’s (Iwein Segers, Stijn Meuris, Marcel Vanthilt, Sien Wynants, Tomas De Soete,... ) het beste uit de laatste vijf decennia rockmuziek live on stage: van PJ Harvey tot Beastie Boys en van Iggy Pop tot Foo Fighters.

Willy on tour

vrijdag 16 augustus: The Covrettes
om 14 uur (deuren open)

Wordt er niet gezegd dat vroeger alles beter was, vooral de muziek? Laat The Covrettes je overtuigen van het beste van twee werelden: recente en herkenbare hits, verpakt in een vintage jasje! Voeg daar drie hemelse stemmen en poepsjieke kostuums aan toe, en je krijgt een knaller van een vintage party! The Covrettes brengen een energieke retro-show, met klassiekers van The Andrew Sisters en Elvis afgewisseld met eigen rockabilly bewerkingen van hedendaagse hits. En dat met maar liefst drie frontvrouwen en vier straffe topmuzikanten!

The Covrettes

vrijdag 16 augustus: The Seatsniffers & Smokestack Lightnin' - om 19 uur (deuren open)

Na een stilte van meer dan 10 jaar zijn The Seatsniffers helemaal terug! In de originele oerbezetting met Walter Broes (zang, gitaar), Bop De Houwer (contrabas), Piet De Houwer (drums) en Roel Jacobs (saxofoon). De ingrediënten van een Seatsniffers-show blijven naar goede gewoonte bestaan uit korte, maar heftige nummers, vette riffs en een overdosis rock ’n roll!  Alle mogelijke stijlen van de Amerikaanse roots worden gemixt. Van rhythm & blues over rock ’n roll en rockabilly tot country en verder. De Belgische iconen van de roots zijn terug!

Wat valt er te zeggen over een band die in elke club en op elk festival in Europa heeft gespeeld? Van Stockholm tot Parijs, van Londen tot Wenen? Wat valt er te zeggen over een band die twee keer door de VS toerde en de soundtrack leverde voor de Hollywoodfilm 'The Big Empty'? Wat valt er te zeggen over een band die het podium deelde met artiesten als Eddie Angel, The Planet Rockers, Sonny Burgess en DJ Fontana? Een band die je keer na keer naar de keel grijpt én aan het dansen krijgt met z'n unieke rockin' country twang? Al wat er valt te zeggen over Smokestack Lightnin' is: "oh please, give us more"!

The Seatsniffers en Smokestack Lightnin'

vrijdag 23 augustus: NAFT & Pachyman
om 19 uur (deuren open)

NAFT is een uniek instrumentaal tech-housefenomeen uit België. Vier blazers en twee drummers brengen een beukende muur van techno- en housebeats waarin de grens tussen akoestische en elektronische sounds vervaagt. De band schept een sonic universe met blazer-synths en hybride drums. Blazers experimenteren met effectpedalen en een unieke combinatie van akoestische en elektronische drums blendt in een licht ontvlambaar goedje dat doet daveren, dansen en raven!

De Puerto Ricaanse multi-instrumentalist Pachyman (Pachy García) heeft een sterke voorliefde voor Jamaicaanse sounds. Met zijn band Prettiest Eyes verzamelde hij een unieke en zeer uitgebreide collectie goedkoop opnamemateriaal. Met al dat materiaal bouwde Pachy zijn eigen opnamestudio, 333 House, en begon hij muziek op te nemen die doet denken aan de vroege reggae pioniers zoals Scientist en King Tubby. Hij documenteerde hoe hij zelf alle instrumenten inspeelde én als producer aan de slag ging. Met een uitzonderlijk aanstekelijke repertoire tot gevolg! Grooven, grooven en nog eens grooven!

Naft - Pachyman

vrijdag 30 augustus: ABBA4U
om 14 uur (deuren open)

ABBA4U is dé ABBA tribute band van eigen bodem! De band ABBA hoeft geen introductie. Van hun overwinning op het songfestival in 1974 tot aan hun split in 1982 scoorden ze de ene wereldhit na de andere. ABBA4U is niet de zoveelste coverband. Deze achtkoppige live band bestaat uit professionele muzikanten die allemaal hun sporen verdiend hebben bij tal van artiesten uit het Belgische muzieklandschap. Met hun eerbetoon aan de hits van ABBA bezorgen ze je een memorabel concert vol ambiance en nostalgie!

ABBA4U

vrijdag 30 augustus: 'Nuff Said 
om 19 uur (deuren open) 

Tijdens 'Nuff Said komen woord, comedy en muziek samen. Een avond 'Nuff Said staat garant voor een show met verse namen en straf talent, van comedy en hiphop tot soul en spoken word!  Huisband Lucid Lucia Collective brengt een feest vol jazz, funk en groove. Host Soe Nsuki praat de avond aan elkaar én Kisa begeleidt je met de strakste beats! 

Jeron Dewulf is acteur, improvisator, comedian en bekend van populaire reeksen als 'Foute Vrienden' en 'Advocaat van de Duivel'. In 2006 won hij het WK Impro in Berlijn en ondertussen is hij toe aan zijn derde show, 'Latin Lover'.

K.ZIA is een verbluffende singer-songwriter en maakt alternatieve R&B, soul, pop, trap en afrobeat. K.ZIA toerde als achtergrondzangeres met haar moeder Marie Daulne (Zap Mama) én deelde het podium met haar vader tijdens zijn shows voor Cirque du Soleil. Sinds haar debuut EP, 'RED', is ze zowel headliner als opener voor artiesten als Sampa The Great, Omar Lyefook, Tayla Parx of Kota the Friend.

Micadha is een 18-jarige Antwerpse met Argentijnse roots. De ziel van blues, de flair van jazz, de catchiness van pop én de groove van reggaeton. Haar stem sleurt je mee op een onvergetelijke trip door de muzikale landschappen van haar roots. Micadha staat op het punt de wereld te betoveren en ze begint met jou! Mis ze niet!

Schrijver, danser en choreograaf Ish Ait Hamou omschrijft zichzelf het liefst als 'storyteller'. In 2014 debuteerde hij met 'Hard hart', het begin van een reeks straffe literatuur. Met in 2023 zijn recentste én persoonlijkste boek tot nu, 'De theorie van de 1 of 2'. Een essay uit bestaande overdenkingen, levensbepalende vragen, maar ook vol emotie en persoonlijke groet.

De Nederlandse comedian Jandino Asporaat gaat als een speer. Of het nu met zijn cabaret of tv- of filmwerk is, everyone loves Jandino. In 2005 won hij de Persoonlijkheidsprijs van het Cameretten Festival. In 2011 krijg hij zijn eigen tv-show, 'De Dino Show'. Sinds 2013 presenteert hij programma's die makkelijk miljoenen kijkcijfers halen. Net zoals zijn Bon Bini-films, de populairste Nederlandse franchise van de afgelopen decennia. In 2024 trekt hij opnieuw langs theaterzalen met zijn nieuwe comedyshow 'Therapie'.

'Nuff Said

Meer info

Gratis vrijdagconcerten OLT
Openluchttheater Rivierenhof 
Elke vrijdag in juli en augustus 2024
www.oltrivierenhof.be
www.deklap.be
Kom op tijd, want volzet is volzet!
gratis

De gratis vrijdagconcerten in het OLT worden georganiseerd door district Deurne, De Klap en OLT Rivierenhof.