Kersboom

Kerstboomophaling 2020

U kan de tweede, derde en vierde week van januari uw kerstboom meegeven met de huisvuilophaling. Lees hier wanneer en hoe u uw kerstboom mag aanbieden.

Wanneer?

Tijdens de maand januari komt de stad uw kerstboom ophalen. Dat kan van maandag 6 tot en met vrijdag 31 januari op dezelfde dag als de gewone huisvuilophaling. Dit geldt ook voor gebieden die sorteerstraatjes gebruiken.

Voor de dagophaling kunt u de boom buiten zetten van 20 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends, voor de nachtophaling zet u de kerstboom buiten tussen 18 en 21.30 uur.

Sorteerstraatjes

Indien u woont in een gebied waar er sorteerstraatjes gebruikt worden, dan geldt deze regeling ook voor u. Wanneer u uw kersboom moet buiten zetten, kan u raadplegen via www.antwerpen.be/ophaalkalender (staat pas 1/01/2020 online).

Hoe aanbieden?

U legt uw kerstboom zonder versiering, aarde of bloempot voor uw gevel. Zorg ervoor dat er voor voetgangers steeds een doorgang beschikbaar blijft van 1,5 meter.

Wat gebeurt er met de kerstbomen?

De opgehaalde kerstbomen worden afgevoerd naar IBOGEM, daar worden ze samen met snoeihout verhakseld en verwerkt tot compost.
Een heel klein deeltje van de kerstbomen wordt gebruikt voor de kerstboomverbranding op Linkeroever.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!