Kruispunt Turnhoutsebaan en Ter Rivierenlaan wordt veiliger

Kruispunt Turnhoutsebaan en Ter Rivierenlaan wordt veiliger

Vanaf maandag 16 september 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N12) met de Ter Rivierenlaan. De werken zullen twee weken duren. Gemotoriseerd verkeer wordt lokaal omgeleid langs de kant waar gewerkt wordt.

Kruispunt wordt veiliger

Om het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Ter Rivierenlaan veiliger te maken voor overstekende fietsers en voetgangers gebeuren er enkele aanpassingen. De oversteken aan de oost- en westzijde worden veiliger gemaakt door de linksafslagstroken op de Turnhoutsebaan te verwijderen. De ruimtes die hierdoor vrijkomen, worden gebruikt om opstelruimten voor fietsers en voetgangers te creëren, zodat zij veilig kunnen wachten wanneer ze voorrang moeten verlenen aan aankomende trams.

De blindengeleidingstegels zullen ook verder aangelegd worden.

Tot slot wordt een conflictvrije lichtenregeling voorzien tussen gemotoriseerd verkeer en zachte weggebruikers en tussen gemotoriseerd verkeer en de tram.

Twee weken werken

De aanpassingswerken starten op maandag 16 september en zullen ongeveer twee weken duren. Tijdens de eerste week wordt er gewerkt aan de zuidkant (kant Rivierenhof) van het kruispunt (fase 1), de week nadien aannoordkant (kant zijstraat Ter Rivierenlaan) van het kruispunt (fase 2).

Hinder en bereikbaarheid

Tijdens de werken is de rijrichting waar gewerkt wordt volledig afgesloten.

  • Voor de fase 1 (werken zuidkant, staduitwaarts) wordt het verkeer omgeleid via de Frank Craeybeckxlaan, Ter Heydenlaan, Alfons Schneiderlaan en Ruggenveldlaan. 
     
  • Voor de fase 2 (werken noordkant, stadinwaarts) wordt het verkeer omgeleid via de Ruggeveldlaan, Alfons Schneiderlaan, Ter Heydelaan, Te Couwelaarlei en Lakborslei. Het stuk Turnhoutsebaan tussen de Leeuwlantstraat en de Ter Rivierenlaan wordt dan tijdelijk dubbelrichting gemaakt voor plaatselijk verkeer.

Fietsers en voetgangers behouden tijdens de werken steeds doorgang op de Turnhoutsebaan. Fietsers moeten mogelijk even afstappen. Het oversteken van de Turnhoutsebaan blijft steeds mogelijk langs de kant waar niet gewerkt wordt.

De trams en bussen van De Lijn blijven steeds hun normale reisweg volgen.

Meer info

wegenenverkeer.be

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Michel De Smedt

Weet ge wat erg is... er is een veel gevaarlijker kruispunt op de Turnhoutse baan: dat van de Fr. Crayebeckxlaan en daar gebeurt niets! hoeveel doden moeten daar nog vallen alvorens daar wat gebeurt?