Herentalsebaan

Laatste fase werken Herentalsebaan

De vernieuwing van de Herentalsebaan is de laatste fase ingegaan. De werken zitten nog altijd op schema. Als het weer goed blijft en er geen andere onvoorziene omstandigheden de werken hinderen, zal alles klaar zijn op 21 december 2018.

Tramlijnen

Vanaf maandag 10 december 2018 wordt er elke nacht aan de bovenleiding van de tram gewerkt. We rekenen er op dat niemand foutief parkeert op de rijweg: dit hindert niet alleen de hulpdiensten, maar ook de aannemer. Er staat immers een testrit met de tram gepland op maandag 17 december. Deze testrit is nodig om vanaf zaterdag 22 december alle tramlijnen terug te kunnen laten rijden over de Herentalsebaan, zoals voorheen. Foutief geparkeerde wagens worden getakeld.

Voetpaden

Voor het betegelen van de voetpaden op de Herentalsebaan wordt er ondertussen zoveel mogelijk doorgewerkt van 7 tot 19 uur, ook op zaterdag en indien nodig ook op zondag.

Parkeren

  • Er moeten nog enkele aanpassingen gebeuren aan parking Elite. Daarom zal er volgende week gedurende enkele dagen een parkeerverbod zijn,  telkens aan één kant van de parking.
  • Parking Keteleer kan terug gebruikt worden vanaf 10 december 2018 en zal dan bereikbaar zijn via het kruispunt met de Sint-Rochusstraat.

Opgelet! Parkeren in de winkelstraat moet nu aan de even zijde van de straat. Aan de oneven zijde is er enkel een voetpad. Foutparkeerders worden beboet.

Groen

Tussen  28 november en 17 december 2018 plant de groendienst de bomen in de straat

De Warmste Week in AZ Monica

Op 19 december 2018 ontsteekt AZ Monica in haar pop-up tuin een groot vuur voor het goede doel, met hapjes en drankjes aan democratische prijzen. Iedereen is welkom vanaf 16 uur!

Groot openingsfeest Herentalsebaan

District Deurne plant een heus feestweekend op de vernieuwde Herentalsebaan, waarop het district u van harte uitnodigt. Noteer alvast 15, 16 en 17 maart 2019 in uw agenda. Het programma volgt nog.

Nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van de werken en eventuele hinder op de Herentalsebaan?
Schrijf u dan in op de digitale nieuwsbrief via deze link.

Meer info

Wijkoverleg Deurne
tel.03 338 45 36
herentalsebaan.deurne@antwerpen.be

Verwante info:

5 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
pieterbws

Gaat u op de verschillende kruispunten van de Luitenant Lippenslaan de VERKEERSLICHTEN afstemmen op de blokkade en de verkeershinder op de Herentalsebaan? Hinder te verwachten op de kruispunten Singel, Dr Van de Perrelei en Stenenbrug! Ook de afslag Lippenslaan naar Stenenbrug moet herzien worden om de mogelijkheid te hebben uit te wijken via de Singel richting Wijnegem!

Jouw avatar
District_Deurne

Beste pieterbws, uw vraag is doorgegeven aan de verkeerspolitie.

Jouw avatar
hilde.goyens

Is er bij deze heraanleg rekening gehouden met de fietser in de vorm van een veilig fietspad? Of blijft fietsen hier 'op eigen risico'?

Jouw avatar
krishendrickx1@hotmail.com

Er is geen fietspad op de vernieuwde Herentalsebaan en als antwoord komt er dan dat er geen plaats voor was.Het blijft dus voor de fietsgebruiker heel gevaarlijk rijden.Ook het andere stuk Herentalsebaan richting Silsburg kan niet worden vernieuwd omdat er geen geld meer is.Spijtig!

Jouw avatar
DaanSanders

Ik woon zelf in een zijstraat van de herentalsebaan waar recent snelheidsbegrenzers werden geïnstalleerd op de rijbaan. Dat verbeterde al veel. Op de Herentalsebaan kan dit denk ik niet (gezien de tram). Ik hou echt mijn hart vast voor fietsers (die al niet veel of geen (aparte) ruimte zullen hebben op de rijbaan) en voetgangers 's avonds en 's nachts. Het moment waar een aantal autochauffeurs al voor de heraanleg aan hoge snelheid door de herentalsebaan rijden/racen.