Luckas Vander Taelen Sigrid Spinnox

Lezing Luckas Vander Taelen rond diversiteit en verdraagzaamheid

Luckas Vander Taelen geeft tijdens de gratis ‘Open themadag’ op 28 maart een lezing over ‘diversiteit en verdraagzaamheid’. Voorafgaand kijkt u naar de docufilm ‘Oorlogswouten’, over de dramatische geschiedenis van het Deurnse politiekorps tijdens WO II. U moet wel op voorhand inschrijven.

Het district en de seniorenraad nodigen u uit voor de gratis ‘Open themadag’ met als onderwerp ‘diversiteit en verdraagzaamheid’. Op het programma staat de docufilm ‘Oorlogswouten’ en een lezing door Luckas Vander Taelen. U moet wel op voorhand inschrijven.

Docufilm ‘Oorlogswouten’

Tijdens het eerste deel van de themadag kijkt u naar de docufilm ‘Oorlogswouten’, over de dramatische geschiedenis van het Deurnse politiekorps tijdens WO II. Op 14 januari 1944 werd het volledige politiekorps van Deurne door de Gestapo opgepakt. Het verhaal kende een tragische afloop. Oorlogswouten is een verhaal over zwart en wit, vriendschap, haat en verzet. Indringende getuigenissen van nabestaanden worden aangevuld met historische duiding. Het blijft belangrijk dat we dit verhaal verder vertellen. Niet alléén om de oorlogsslachtoffers te gedenken, maar ook om beter te begrijpen wat vandaag de dag elders in de wereld gebeurt.

Lezing Luckas Vander Taelen

Na de pauze geeft Luckas Vander Taelen een lezing over diversiteit en verdraagzaamheid. Hij is historicus van opleiding, journalist, reportagemaker, schrijver en was politicus tot 2014. Zijn insteek tijdens de lezing is een verhaal over mondialisering en de onvermijdelijkheid van de multiculturaliteit, maar met het besef dat dit geen pijnloos proces is en dat men rekening moet houden met de al even onvermijdelijke problemen die bij de transformatie van onze maatschappij komen kijken. Na de lezing kan u vragen stellen.

Van 16.30 tot 18 uur kan u napraten tijdens de receptie met een drankje en een hapje.

Info

Open themadag ‘diversiteit en verdraagzaamheid'
wo 28/3 van 13 tot 18 uur
CC Deurne Podium
Frans Messingstraat 36
Inschrijven via tel. 03 360 85 50 of ccdeurne@stad.antwerpen.be
gratis

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!