Nieuwe schoolgebouwen in Deurne Jonas Verhulst

Nieuwe schoolgebouwen in Deurne

Om alle leerlingen kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden, investeert het Stedelijk Onderwijs in de renovatie van haar schoolgebouwen. Op verschillende locaties in de stad worden daarom werken uitgevoerd die de stedelijke schoolgebouwen voorbereiden op de toekomst. Zo ook in Deurne bij Stedelijke Basisschool Het Vliegertje en Stedelijke Basisschool Land van Nu . 

Stedelijke Basisschool Het Vliegertje

In 2013 werd Stedelijke Basisschool Het Vliegertje een volwaardige kleuter- en lagere school. Om de leerlingen een optimale leeromgeving te bieden en ervoor te zorgen dat de leerlingen uit de kleuter- en lagere school in hetzelfde gebouw les volgen, werd in 2016 besloten om een nieuwbouw te zetten in de Fort III-straat 5 in Deurne.

De werken aan deze nieuwbouw zijn ondertussen afgerond. De nieuwe school telt 8 kleuterklassen en 12 lagere schoolklassen. Bovendien zijn er verschillende polyvalente ruimtes en een sporthal aanwezig. Deze kunnen vanaf het schooljaar 2018-2019 gebruikt worden door verschillende klassen en buurtorganisaties.

De school neemt het gloednieuwe gebouw in gebruik in september 2018. Benieuwd naar het resultaat? Kom zelf een kijkje nemen op maandag 3 september 2018 vanaf 15.30 uur. Tot dan?

Stedelijke Basisschool Land van Nu 

In 2012 vestigde de kleuterschool Land van Nu zich op de middenberm van de Boekenberglei. Tegelijkertijd werden aan de Luchtvaartstraat mobiele kleuterklasunits geplaatst. Om de doorstroom van de kleuters naar de lagere school te realiseren, wordt nu een nieuwe basisschool voor 250 leerlingen gebouwd op de hoek van de Boekenberglei met de Ruimtevaartlaan, naast het vliegveld van Deurne. Hiervoor wordt momenteel het gebouw van de voormalige hondenschool afgebroken. Ook de hondenweide verdwijnt, aangezien deze gelegen is op het toekomstige schoolterrein.

Ondertussen is de vergunning voor de nieuwbouw verleend en is de planning voor de werken gekend. De start van de werken aan het nieuwe gebouw is voorzien voor augustus 2018. Nog voor de zomer wordt wellicht de werfinrichting geplaatst, zodat de eigenlijke werken in augustus kunnen starten.

De bedoeling is dat de school in gebruik genomen wordt in september 2019.

Ontwerp school Land van Nu
Ontwerp school Land van Nu
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!