Simulatie vernieuwde Cinema Rix

Opendeurdag vernieuwde Cinema Rix

Op zaterdag 20 januari 2018 opent de vernieuwde Cinema Rix haar deuren. De bestaande ruimtes werden opgefrist en kregen een volledige make-over. De vernieuwde Cinema Rix wordt ook een ontmoetingsplek met de nieuwe brasserie Barix waar u iets kan drinken en eten. Kom zeker een kijkje nemen. 

Parel van Deurne-Noord

De oorspronkelijke Cinema Rix dateert al uit de jaren ’40. Mensen kennen het prachtige gebouw als één van de parels van Deurne-Noord waar ze al sinds 1976 terecht kunnen voor films, maar ook voor kleinschalige optredens of stand-up comedy. Zo’n vijftien jaar geleden opende het huidige cultuurcentrum van Deurne in de Frans Messingstraat en werd Cinema Rix officieel een tweede locatie voor hun programmatie.

Make-over

Cinema Rix verdiende een make-over. Zowel infrastructureel als inhoudelijk. De bestaande ruimtes zoals de filmzaal, de cafetaria, de vergaderzalen en de polyvalente ruimte worden daarom opgefrist. 

De make-over van CINEMA RIX is een onderdeel van ‘Wijkwerking op Maat Deurne-Noord’. Met dit project zetten de stad en het district Deurne extra in op Deurne-Noord en wordt CINEMA RIX een open huis voor en door de buurt.   

Gezellige ontmoetingsplek

Het bestaande aanbod zoals films op woensdag, de cultuurcafés en pretloketten i.s.m. vzw Recht-Op en een heleboel andere culturele voorstellingen en activiteiten in Cinema Rix blijven bestaan. Maar het aanbod wordt nog uitgebreid. Cinema Rix wil vooral uitgroeien tot een open en laagdrempelig huis waar mensen steeds welkom zijn.

Op woensdag 24 januari zal ook Barix openen, een gloednieuwe bar die zich aan de straatkant van Cinema Rix bevindt. U kan er genieten van een hapje en drankje aan democratische prijzen terwijl u uw buren ontmoet. De oude foyer zal ook in een nieuw, fris kleedje gestoken worden en u kan er dan heerlijk relaxen in het Rixsalon, een oase van planten en licht. Cinema Rix krijgt ook een nieuwe hoofdingang, zodat alle bezoekers gemakkelijk hun weg vinden in het gebouw.

Cinema Rix wil inspireren en  samen met de buurtbewoners bouwen aan een ontmoetingsplek van en voor de buurt. Het is een open huis waar buurtbewoners en families welkom zijn om te ontspannen, van cultuur te genieten of om zelf iets te creëren. Behalve een gezellige locatie voor bewoners, zal Cinema Rix ook een platform zijn voor organisaties uit de buurt zoals het Huis van het Kind, Buurtwerk Dinamo, Jes, Recht-Op, Buurtsport, scholen en socio-culturele verenigingen.Zij kunnen over de infrastructuur van Cinema Rix beschikken om activiteiten te organiseren. Er komt ook een bibpunt en een digipunt. 

Aanspreekpunt

Chantal Boes zal het gezicht en het eerste aanspreekpunt van Cinema Rix zijn. Zij verdiende haar sporen als actrice, kindertheatermaakster en medeoprichter van ’t Werkhuys (Borgerhout), Kapitein Winokio en vzw Karton. Vanaf 24 januari verwelkomt ze u, wie weet met uw frisse ideeën om ‘de parel van Deurne-Noord' nog harder te laten blinken.

Chantal is nog op zoek naar een enthousiaste vrijwilligersploeg. Wil u de handen uit de mouwen steken om samen te bouwen aan een warme ontmoetingsplek? Laat het dan zeker weten!

Opendeurdag 

Op zaterdag 20 januari 2018 van 13 tot 21 uur opent de vernieuwde Cinema Rix de deuren. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Wat kan u die dag zoal ontdekken, naast gezellig vertoeven in de nieuwe bar? 

In de filmzaal kan u drie kortfilmcompilaties bekijken voor families: 

  • 13.30 uur: 3+ SNEEUWPRET
  • 14.45 uur: 6+ DRAKEN & DEUNTJES 
  • 16.30 uur: 9+ SI - G - AGHDAD MESSI - NIEUW KI .

Na de films kan u zichzelf nog uitleven met een workshop van het Jeugdfilmfestival. In een begeleide installatie experimenteren kinderen (vanaf 4 jaar) en gezinnen met stop motion animatie. Zo brengt u poppen en figuurtjes zelf tot leven.

In de polyvalente zaal organiseren de partners van Buurtsport sportactiviteiten. En tot slot kan u in onze cafetaria terecht voor een uitgebreid Pretloket van partner in huis Recht-Op vzw.

Openingsuren

Vanaf 24 januari 2018 kan u op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 8.30 uur en 21 uur terecht in BARIX, de gloednieuwe bar die zich aan de straatkant van het gebouw bevindt, en waar u bij een hapje en drankje uw buurtbewoners en verenigingen kan ontmoeten. 

Meer info

Opendeurdag vernieuwde Cinema Rix
zaterdag 20/1 van 13 tot 23 uur
Barix is open vanaf 24/1 Barix op wo, do en vr van 8.30 uur tot 21 uur.
De Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne
tel. 03 360 85 50
ccdeurne@stad.antwerpen.be
www.facebook.com/cinemarix
gratis

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Mourad.Chaoui

Dat vind ik en goed actie. voor Deurne noord