Hondenweide aan Gallifortlei

Planning buurtsportballon en tijdelijke school op groene zone aan Gallifortlei

De stad Antwerpen en het district Deurne zetten in op een kwalitatieve verbetering van de woon- en leefomgeving in Deurne-Noord. Er zijn plannen voor bijkomende scholen en sportvoorzieningen. Bovendien wordt de beschikbare groene open ruimte beter ingericht om aan alle noden van de buurt te voldoen.

Om deze plannen om te zetten in de praktijk, maakt de stad een ruimtelijk uitvoeringsplan op (RUP).  Op 19 juni 2018 organiseerden stad en district hierover een infomarkt op de parking de Delhaize. 58 buurtbewoners bezochten de infomarkt. Zij vroegen om op de hoogte gehouden te worden van de verdere planning. Op korte termijn komt er een buurtsportballon en een tijdelijke school voorafgaand aan het RUP.

Tijdelijke invulling voor de sporthal

De buurtsportballon op de Bosuil moest wijken door de recente uitbreiding van de voetbalclub. De buurtsportballon is nog in goede staat en kan tijdelijk tegemoetkomen aan de nood aan overdekte sportruimte in Deurne Noord. Deze kan ook gebruikt worden voor de tijdelijke school en  de scholen in de omgeving.

De werken aan de buurtsportballon starten op 20 augustus 2018 en duren tot eind oktober 2018.

 

Plan
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!