Jos & Jos aan de start met de Deurnse fietshelden

Recordaantal fietsende kinderen op het Arenaplein

Op woensdag 20 september 2017 werd het Arenaplein overspoeld door honderden kinderen en supporters tijdens Deurne Koerst!. 

De uitbreiding van het aantal reeksen bleek een schot in de roos, want de koers leeft bij de jeugd én de Deurnse scholen. De Linde, Drakenhof, Sancta Maria en Sint-Rumoldus vaardigden naar goede gewoonte een grote delegatie af. En volgend jaar komt daar misschien een vijfde school bij, want volgens een betrouwbare bron kwam een leerkracht op prospectie :-) 

Loopfietsen, fietsen met zijwieltjes of zelfs heuse koersfietsen, alle soorten fietsen waren welkom, zolang de bestuurder maar een helm droeg. Fietshelm vergeten? Geen probleem, want op het secretariaat kon iedereen er één lenen. Op Deurne Koerst! staat veiligheid immers voorop. Daarom waren de verkeerstuin en de fietsmeester van SVS van de partij om de kinderen op een speelse wijze de verkeersregels te leren en hun fietsvaardigheid te verbeteren.

Het jong geweld kon de resterende energie kwijt op verschillende spring-, sport- en speelconstructies, terwijl de meegereisde (groot)ouders hun plaats namen op het terras van Basisschool De Linde voor een overheerlijke hamburger of verkoelend drankje. Die achterban genoot daar in alle gezelligheid van hun kleine spruit die uit de bol ging tijdens de gekke optredens van Jos & Jos. Dit olijke duo had alle kinderen op de hand tijdens hun knotsgekke discoshows.

Op het einde van deze sportieve middag haalden uiteindelijk 270 fietsers de eindmeet. Ook volgend jaar verwachten we weer een massa deelnemers voor een onvergetelijke namiddag, dus omcirkel alvast 19 september 2018 op je kalender met rood!

Dankzij de uitgebreide fotoreportage op de facebookpagina van het district (her)beleef je de bruisende sfeer.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!