Reuzenstoet

Reuzenstoet in Deurne

Kom op zaterdag 8 september naar Deurne en kijk naar één van de grootste reuzenstoeten van Vlaanderen. Meer dan 130 reuzen trekken in een grote optocht door de straten van Deurne-Noord.

De reuzenstoet in Deurne is één van de grootste stoeten in Vlaanderen en mag een echte klassieker genoemd worden. 

Parcours 

Meer dan 130 reuzen vertrekken in stoet aan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein om via de Parkweg - Hooftvunderlei - Frank Craeybeckxlaan - Confortalei - Van Heystveltstraat - Merksemsesteenweg - De Berlaimontstraat - Du Montstraat - Ter Heydelaan - Gallifortlei - Compaensstraat - Clara Snellingsstraat - Pieter De Ridderstraat - Frank Craeybeckxlaan - Hooftvunderlei -Parkweg aan het Maurice Dequeeckerplein te eindigen.

De deelnemende reuzen komen uit heel Vlaanderen en refereren vooral naar oude verhalen en tradities. De reuzen zijn erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Daarnaast vullen folkloristische groepen en muziekkorpsen de kleurrijke stoet aan.

Wist u dat…

De reuzen van Deurne de grootste reuzenfamilie van Antwerpen is? Hun verhaal begon in 1977, met het ontstaan van de Preutelmadamme. De andere reuzen van Deurne zijn: Jeanette, Fredje den Tokkelaar, De Rosse Garde, Vake Viool, Joske Knip, Theo Van den Bosch, De Rode Ridder, Den Burger en Vic Mees. 

Meer info

Reuzenstoet
Deurne-Noord
za 8/9 vanaf 14.30 uur 
gratis

6 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
DannyHof

om welk uur vertrekt de stoet??

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Danny, de stoet vertrekt om 14u30.

Jouw avatar
verbekeb@skynet.be

ik heb ook een reus de Belleman van Beveren voor info bellemanbeveren@skynet.be mischien iets voor volgend jaar

Jouw avatar
marjoleincannoodt@gmail.com

Beste, Kan u een schatting geven van hoe laat de stoet langst het van havreplein ongeveer zou komen? Wij hebben een speelstraat in de buurt en zo kunnen we alle kindjes tijdig verzamelen. Bedankt!

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Marjolein, de stoet zal daar rond 15u30 passeren.

Jouw avatar
fjvanzundert

Ik heb het nog nooit gezien en wil eens een kijkje gaan nemen