Reuzenstoet

Reuzenstoet in Deurne-Zuid

Kom op zaterdag 7 september naar Deurne en kijk naar één van de grootste reuzenstoeten van Vlaanderen. Meer dan 130 reuzen trekken in een grote optocht door de straten van Deurne-Zuid.

De reuzenstoet in Deurne is één van de grootste stoeten in Vlaanderen en mag een echte klassieker genoemd worden. 

De deelnemende reuzen komen uit heel Vlaanderen en refereren vooral naar oude verhalen en tradities. De reuzen zijn erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Daarnaast vullen folkloristische groepen en muziekkorpsen de kleurrijke stoet aan.

Parcours 

Meer dan 130 reuzen vertrekken in stoet aan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein om via de Parkweg – Sterckshoflei – Boterlaarbaan – Herentalsebaan – Dascottelei – Van den Hautelei – Jaak Embrechtsstraat – Sint-Rochusstraat – Herentalsebaan – Sterckshoflei – Parkweg aan het Maurice Dequeeckerplein te eindigen.

Wist je dat…

de reuzen van Deurne de grootste reuzenfamilie van Antwerpen is? Hun verhaal begon in 1977 met het ontstaan van de Preutelmadamme. De andere reuzen van Deurne zijn: Jeanette, Fredje den Tokkelaar, De Rosse Garde, Vake Viool, Joske Knip, Theo Van den Bosch, De Rode Ridder, Den Burger en Vic Mees. De vzw Vrienden van de Volkstuinen Drakenhof hebben ook een reus, nl. reus René. 

Meer info

Reuzenstoet 
zaterdag 7/9 vanaf 14.30 uur 
Deurne-Zuid
gratis

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Patricia De Laet

Ik ben nogal visueel ingesteld - ik zou het dus wel handig vinden om de stoet op een plattegrond te zien ipv zelf de straten te moeten opzoeken ... Tis maar een tip!

Jouw avatar
District Deurne

Hallo PatriesDL, het plannetje is toegevoegd. Mvg District Deurne