Bestuurders voor riksja gezocht

Ritje maken in de riksja

Het district Deurne heeft samen met Zorgbedrijf Antwerpen een riksja aangekocht om gezellige fietstochtjes te maken met senioren. Een tochtje met de riksja is de ideale manier om een frisse neus te halen, een babbeltje te doen of om gewoon te genieten. Vanaf 10 juni zullen er bovendien 4 toeristische themaroutes via een audiogids beschikbaar zijn. 

De riksja is elektrisch aangedreven, fietst zeer soepel en biedt plaats aan twee passagiers. Zo ervaart iedereen het genot van een fietstocht, ook al kan u zelf niet meer fietsen.

Bestuurders riksja gezocht

​Zorgbedrijf Antwerpen is nog op zoek naar sportieve vrijwilligers die met senioren een ritje willen maken met de riksja. Ideaal voor wie zelf graag fietst en ondertussen nog een gezellig babbeltje doet.

Bent u gezond van hart, energiek van geest en heeft u veel goesting om samen met onze senioren te genieten van de 'wind in uw haren'? Neem dan contact op met dienstencentrum Bosuil of ga naar één van de Deurnse dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen in uw buurt en stel u kandidaat. Na een korte toelichting en/of testrit, bent u een 'officiële' bestuurder van de riksja.

Riksja huren 

U kan de riksja ook huren voor eigen gebruik of om samen met familie of vrienden een ritje te maken.Wil u graag met uw kleinkinderen op de riksja een ritje door Deurne maken of hebt u nog een ander idee om de riksja te gebruiken? Laat het dan weten aan Dienstencentrum Bosuil, Bosuil 160, tel. 03 360 40 71 of
Riksja.Deurne@zorgbedrijf.antwerpen.be . 

De prijs om de riksja te huren is:

  • 4 euro voor 2 uur
  • 12 euro voor een halve dag
  • 20 euro voor een hele dag

Let op: wil u graag de riksja zelf besturen, dan moet u wel een 'officiële' bestuurder zijn (zie hierboven). Zo niet, dan moet u tijdens de verhuring beroep doen op één van de bestuurders van het Zorgbedrijf. 

Themaroutes

​Als u een museum bezoekt, krijgt u vaak een audiogids aangeboden. De riksja biedt ook vier themaroutes aan met zo’n audiogids. 

Hoe de risksja gebruiken?

Bekijk het instructiefilmpje (5 min.) van Ole Kassow, de oprichter van Cycling Without Age, uit Denemarken. Met dit filmpje kan u uw personeel of vrijwilligers goed briefen voordat ze de fiets gebruiken.

Meer info

Dienstencentrum Bosuil
Bosuil 160 
tel. 03 360 40 71
Riksja.Deurne@zorgbedrijf.antwerpen.be
www.zorgbedrijf.antwerpen.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!