Intimiteit en seksualiteit bij ouderen

Schrijf in voor de open themadag: Intimiteit en seksualiteit bij ouderen

Het district Deurne en de seniorenraad nodigen u op woensdag 20 november 2019 uit voor de gratis open themadag met als onderwerp ‘Intimiteit en seksualiteit bij ouderen’. Op het programma staat een lezing van Joeri De Ren, n.a.v. het boek ‘Grijze Goesting’, en een muzikale comedyvoorstelling met Ariane Van Hasselt. Iedereen is welkom, maar u moet wel op voorhand inschrijven.

Lezing: Intimiteit en seksualiteit bij ouderen

N.a.v. het boek  ‘Grijze Goesting’ brengt Joeri De Ren van Zorgbedrijf Antwerpen een lezing over ‘Intimiteit en seksualiteit bij ouderen’. Een mens verandert niet fundamenteel met ouder worden, ook niet wanneer het over intimiteit gaat. Misschien wel in zijn ‘doen’, dat beperkter wordt, maar zeker niet in zijn ‘zijn’. Het verlangen blijft. Evenals de huidhonger, het genieten van samenzijn, van aanraking, het rouwen om verlies, de opwinding om een weerzien, de verleiding.

In het boek ‘Grijze Goesting‘ vertellen senioren en experts wat liefde, intimiteit en seksualiteit op latere leeftijd betekent. Door het boek worden thema’s als liefde, intimiteit en seksualiteit onder senioren bespreekbaar gemaakt. Onthullende getuigenissen doorbreken het taboe.

Comedy met Ariane Van Hasselt

Na de pauze brengt Ariane Van Hasselt (uit Deurne) een muzikale comedyvoorstelling.  Ariane Van Hasselt heeft een heel brede ervaring opgebouwd in o.a. musical, theater, muziek en comedy. Een autoharp, gitaar en piano zijn steeds haar trouwe metgezellen op het podium.

Sinds 2016 kan u haar op menig comedypodium in Vlaanderen bewonderen. In 2017 nam ze deel aan het Eén-programma ‘Voor De Leeuwen’, een zoektocht naar nieuwe comedytalent.  In 2018 kreeg ze de Cultuurprijs voor Beloftevol Talent in Deurne. Kortom: een veelzijdige dame die zeker nog zal opvallen en niet enkel door haar rode haar.

Ariane Van Hasselt

Na de voorstelling kan u napraten met een hapje en een drankje.

Programma 

13.00 uur   Deuren open
13.30 uur   Verwelkoming
13.45 uur   Lezing door Joeri De Ren: 'Grijze Goesting': Intimiteit en Seksualiteit bij ouderen.             
15.15 uur   Pauze
15.45 uur   Optreden door Ariane Van Hasselt (muziek en comedy)
17.00 uur   Receptie met een drankje en belegde broodjes
18.00 uur   Einde

Info

Open Themadag: Intimiteit en seksualiteit bij ouderen
woensdag 20 november 2019 om 13 uur
cc Deurne, Frans Messingstraat 36
Inschrijven verplicht via tel. 03 360 85 50 of ccdeurne@antwerpen.be
https://mijnboek.zorgbedrijf.antwerpen.be/themaboeken/grijze-goesting/
www.arianevanhasselt.be
Schrijf tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt.
gratis

i.s.m. de seniorenraad van Deurne

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!