Sneller naar de stad met tram 10 en 24

Tramlijn 10 rijdt vanaf dinsdag 18 april door de Reuzenpijp. Met deze maatregel wil De Lijn de stiptheid verbeteren. De werken ter hoogte van de Turnhoutsepoort veroorzaken te veel oponthoud voor de reizigers. Om de dienstverlening betrouwbaarder te maken, wordt daarnaast tramlijn 24 opgesplitst in 2 trajecten. De aanpassingen moeten het aanbod betrouwbaarder maken.

Minder tijdverlies op lijnen 10 en 24

Wie vanaf 18 april tram 10 (Melkmarkt – Wijnegem) of 24 (Silsburg – Schoonselhof) neemt, zal geen of minder tijd verliezen door de werken aan de Turnhoutsepoort.

Tram 10 gaat ondergronds op de Herentalsebaan in Deurne, tram 24 verhoogt zijn betrouwbaarheid door een opsplitsing in een zuidelijk en oostelijk traject. Het oostelijke deel gaat van Silsburg via Stenenbrug en de Turnhoutsebaan naar de Melkmarkt. Het zuidelijke deel kan zonder verkeershinder rijden van het Astridplein via de eigen bedding naar P+R Schoonselhof.

Op 5 minuten van Deurne naar Astrid

Tram 10 rijdt voortaan op 5 minuten van Muggenberg naar Astrid. Samen met tram 8 is tram 10 daarmee de snelste verbinding naar het stadscentrum vanuit Deurne. Doordat beide trajecten voor een deel zullen samenvallen, zullen de reizigers daar om de 5 minuten een tram hebben. Op het niet-gemeenschappelijke deel zullen beide trams om de 10 minuten rijden, in plaats van om de 8 minuten nu.

Tram 24 om het kwartier

Tram 24 gaat op het traject van Silsburg naar de Melkmarkt om het kwartier rijden. De aanpassing moet de voorziene vertrektijden zo goed betrouwbaar mogelijk maken. Door de werken aan de Turnhoutsepoort was dat niet meer het geval. Op het stuk van het Astridplein naar het Schoonselhof rijden de trams voortaan om de 10 minuten.

Tram 10 dit jaar via Foorplein ondergronds

Nog dit jaar zal tram 10 via de open tramhelling op het Foorplein de premetro in kunnen rijden. De werken zitten op schema, de opening is voorzien in september. Door de trams ondergronds via de Reuzenpijp te laten rijden, wil De Lijn een stipt en betrouwbaar aanbod garanderen. Dat maakt de tram een aantrekkelijk alternatief voor wie in het stadscentrum moet zijn.

Zodra de tramhelling op de Frankrijklei open gaat, zal tram 10 weer bovengronds rijden op de Frankrijklei. Daar neemt hij de reisweg van tram 24 over langs het Zuidstation en de Sint-Bernardsesteenweg tot aan P+R Schoonselhof in Hoboken.

Meer info

www.delijn.be

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
peetersludo

Prachtig inititiatief , maar Deurne-Dorp en deel van Deurne Centrum moet het stellen tot eind september met bussen 410-411-412 die in voor zover we ondervinden even dicht of ondicht rijden als vroeger . De nieuwe ritten zijn allen via Deurne-Zuid . Dit zijn bijna historische situaties maar toen was het andersom .