Taptoe Walter Saenen

Taptoe laat Arenaplein daveren

Op zaterdag 8 september kan u op het Arenaplein terecht voor een heuse 'taptoe'.

Een taptoe is een totaalspektakel met vooral militaire muziek. Tijdens de taptoe in Deurne zullen verschillende internationale muziek- en drumbands zoals Showorkest Leinegarde (D), Koninklijke Harmonie Het Gildemuziek (Be), Fanfare Chézysur- Marne (Fr), Ceol Alliance Pipe Band (SCO), Showband Adest Musica (Nl) het beste van zichzelf geven en het Arenaplein laten daveren. De taptoe is gratis.

Oorspronkelijk was de 'taptoe' een militair trommelsignaal, eventueel aangevuld met hoorn of trompet, om aan te geven dat soldaten uit de kroegen in de stad naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen 'den tap toe' moesten doen en geen bier meer mochten tappen.

Meer info

Taptoe
​Arenaplein
Let op: volzet is volzet!
gratis
za 8/9 om 20 uur

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
crazydaddycool

de taptoe is gratis, kunnen er kaarten voor gereserveerd worden, want er staat "volzet is volzet" dus indien er geen kaarten zijn, moet je op tijd komen, of begrijp ik daar iets verkeerd, ook omdat je hier nergens een link vindt om te reserveren

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Patrick, reserveren is niet mogelijk maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Als er veel toeschouwers zijn, bestaat de kans dat u niet alles van het spektakel kan zien. We raden u dus inderdaad aan om op tijd te komen als u zeker wil zijn van een plaatsje.