King of districts Belgium Skate Media

Wie wordt 'King of districts' 2017

In de aanloop van Antwerp City Drops, een urban stadsfestival vol sport, lifestyle en cultuur, kan u op 2 september in het Antwerp Skate Depot in Deurne terecht voor de skatewedstrijd ‘King of Districts’.

Volwaardige wedstrijd

Beginnende en gevorderde skaters vanuit heel Antwerpen en daarbuiten die nog niet genieten van sponsors kunnen via Kings of Districts gratis deelnemen aan een volwaardige wedstrijd. Amateur skateboarders komen op deze manier in contact met wedstrijdskateboarden. 

Skateparken 

King of Districts is een toer langs de beste skateparken in de districten. Er zijn vijf wedstrijden op evenveel locaties in Antwerpen. Deelnemers worden opgesplitst in twee categorieën, 14 jaar en jonger & 15 jaar en ouder. Een professionele jury geeft de deelnemers punten en aan het einde van de laatste editie kroont één persoon zich tot King of Districts. Tijdens de wedstrijden praat MC Barre alles vakkundig aan elkaar, worden er foto’s getrokken, is er muziek en veel prijzen te winnen.  

De winnaar van King of Districts krijgt een wildcard voor de Antwerp Skate Contest, die plaatsvindt tijdens Antwerp City Drops op 23 en 24 september. Op de Jordaenskaai komt een skatepark dat speciaal voor deze gelegenheid wordt gebouwd.

Wedstrijden

De wedstrijden van King of Districts vinden plaats op:

  • za 26/8: Skatepark Stadspark, Antwerpen
  • za 2/9: Antwerp Skate Depot, Deurne
  • za 9/9: Skatepark Linkeroever, Antwerpen
  • za 16/9: Skatepark Wilrijk
  • zo 17/9: Skatepark Antwerp City Drops, Jordaenskaai, Antwerpen

telkens om 12 uur.

Unieke sfeer

Organisator Anton De Groot:

“Skateboarden is een heel technische sport. Tijdens een competitie pusht iedereen elkaar om toch maar hun grenzen te verleggen om die bepaalde truc uit te voeren. Dat maakt de sfeer onder skaters dan ook uniek.

Ook nemen er elk jaar skaters uit Deurne deel. Deurnse skaters kunnen nu al terecht in het Antwerp Sk8 Depot. Met de komst van het skatepark in Park Groot Schijn gaat Deurne zich onderscheiden van alle andere skateparken. Want de plannen voor het nieuwe skatepark zien er echt knap uit. Het is ook fijn dat het district Deurne dit evenement ondersteunt en de skateboarders uit Deurne een geloofwaardig platform aanbiedt.

Tenslotte wil ik nog zeggen dat King of Districts een gratis wedstrijd is, alle supporters zijn welkom en er wordt ook altijd een gratis skateboardinitiatie voorzien door Skateboard Academy.”

Inschrijven

Wie graag wil deelnemen aan King of Districts kan zich inschrijven via www.antwerpskatecontest.be

Info

Antwerp Sk8 Depot
Herentalsebaan 158
Inschrijven en meer info via www.antwerpskatecontest.be
www.antwerpcitydrops.be
info@kompanion.be
gratis
za 2/9 om 12 uur in Antwerp Skate Depot, Deurne

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!