Heraanleg Boekenberglei, deel Drakenhoflaan, deel Gitschotellei
Nieuwe sociale woningen Jos Van Geellaan en buurt Expo
Nieuwe sociale woningen Jos Van Geellaan en buurt Expo

In 2017 start sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen met grootschalige vernieuwingswerken. Zowel in de Jos van Geellaan als in de buurt Expo, worden de bestaande gebouwen voor sociale huisvesting vervangen door nieuwe sociale huurwoningen.

kruispunt Confortalei-Lakborslei
Heraanleg kruispunt Confortalei-Lakborslei

Het district Deurne wil de verkeersveiligheid aan het kruispunt van de Confortalei met de Lakborslei verbeteren. Daarom wordt dit kruispunt opnieuw aangelegd. De aannemer start op maandag 18 september 2017 en de werken duren ongeveer 6 maanden.

Parkeergeleidingsroutes in Deurne
Parkeergeleidingsroutes in Deurne

Om de handelskern in Deurne te versterken, werkte de stad extra parkeerbewegwijzering uit. Uit onderzoek bleek dat lokale ondernemers en winkeliers nood hebben aan duidelijke parkeerbewegwijzering voor hun klanten.

Wouter Haecklaan
Ontwerp verkeersveilige Wouter Haecklaan

Het wandelpad aan de Wouter Haecklaan is aan vernieuwing toe. Ook komt er een nieuw fietspad in functie van de toekomstige fietsostrade tussen Antwerpen en Wommelgem. Stad Antwerpen en district Deurne willen tegelijkertijd de verkeersveiligheid ...

Werkmannen tijdens wegenwerken
Overzicht wegenwerken in Deurne

Er wordt vandaag en de komende maanden hard gewerkt in Deurne. Dit gaat van kleinere onderhoudswerken tot grote wegenwerken, waarin meerdere partners betrokken zijn. Al de werken zijn nu samengebracht in een overzichtelijk plan.

Van den Hautelei
Ontwerp Tiptop Van den Hautelei

District Deurne start in 2018 met de heraanleg van het voorplein aan Basisschool Tiptop aan de Van den Hautelei 79. Het district legde het ontwerp van het plein voor aan de buurtbewoners op woensdag 7 juni 2017.

Simulatie van de nieuwe Brug van den Azijn over het Albertkanaal
Brug van den Azijn

Begin juli 2017 starten de werken voor het verhogen van de Brug van den Azijn (N130) over het Albertkanaal in Antwerpen. Op de plaats van de huidige brug komt een nieuwe metalen boogbrug.

Bisschoppenhofpark
Uitbreiding Bisschoppenhofpark

District Deurne werkt voortdurend aan een aangename woon- en leefomgeving. Groen, rust en recreatie zijn hiervoor belangrijk. Daarom wordt het Bisschoppenhofpark uitgebreid met het plein aan de kant van de Kerkeveldlaan en de Gijsbrecht van Deurnelaan.

Fietsstraat
Ruimtevaartlaan wordt fietsstraat

De Ruimtevaartlaan wordt omgevormd tot een fietsstraat. Zo realiseert het district Deurne en de stad Antwerpen een belangrijke ontbrekende schakel in de districtenfietsroute. Zo kan er vlotter en veiliger gefietst worden en worden de fietsers ...