DeWaterbus vaart vanaf maandag 18 februari over het Albertkanaal

DeWaterbus vaart ook over het Albertkanaal

Vanaf februari 2019 stopt DeWaterbus langs het Albertkanaal in Antwerpen, Merksem, Deurne, Schoten en Wijnegem.

Van Havenhuis tot Wijnegem

Vanaf februari 2019 stopt DeWaterbus elk half uur langs het Albertkanaal in Antwerpen, Merksem, Deurne, Schoten en Wijnegem. Daardoor komt er een duurzaam alternatief voor het woon-werkverkeer langs het Albertkanaal bij. De tarieven blijven gelijk aan de bestaande tarieven en de fiets mag gratis mee. 

Uitbreiding Albertkanaal

De nieuwe route van DeWaterbus is 8 kilometer lang en krijgt 5 haltes: Havenhuis, Fietsbrug Ijzerlaan (Merksem), Brug van den Azijn (Deurne), Hoogmolendijk (Schoten) en Brug Houtlaan (Wijnegem). De haltes liggen telkens aan een brug zodat ze vanop beide overs makkelijk bereikbaar zijn. Daarbij is er ook rekening gehouden met de aansluiting op het openbaar vervoer, die er nu aan verschillende haltes al is.

Klik hier voor meer info over het traject en de tarieven.

Tarieven en trajecten

8 kilometer in 40 minuten

De route loopt via het Albertkanaal en is in totaal acht kilometer lang. Een enkele reis duurt ongeveer veertig minuten. Door deze nieuwe lijn krijgen pendelaars uit de filegevoelige gemeenten ten oosten van Antwerpen er een alternatief bij om zich te verplaatsen. Een groot voordeel is dat er nergens op de route obstakels zoals sluizen liggen die de vaartijd kunnen beïnvloeden.

Om het half uur zal u een Waterbus kunnen nemen van en naar Antwerpen. Een enkel ticket kost 3 euro, een retourtje 5 euro. Mensen met een abonnement voor de Waterbus kunnen dat uiteraard ook op deze lijn gebruiken. 

Milieuvriendelijke mobiliteit

Voor de nieuwe Albertroute worden elektrische waterbussen ingezet; een milieuvriendelijke oplossing dus. Ook op dit traject kunnen de pendelaars hun fiets meenemen op de Waterbus. Later dit jaar komt er nog een tramhalte aan het Havenhuis, zodat u meteen op de tram richting het centrum kan stappen.

Dienstregeling

De waterbussen varen iedere werkdag, aan 18km/u, in beide richtingen. De eerste lijn richting het Havenhuis vertrekt om 6.40 uur vanuit Wijnegem. Ook tijdens het weekend vaart DeWaterbus. Meer informatie over de dienstregeling vindt u op de website van Slim naar Antwerpen.

Gevarieerd aanbod

Sinds 2017 vaart DeWaterbus tussen het Steenplein Antwerpen en Hemiksem, met een tussenstop in Kruibeke. Daar kwam in 2018 een tweede route bij die het Steenplein via een noordelijke route verbindt met de Antwerpse haven. Vanaf  maandag 18 februari komt daar dus een oostelijk traject bij dat werknemers uit de omliggende gemeenten een handig vervoersalternatief biedt. 

De bestaande routes en de uitbreiding op het Albertkanaal vormen samen met trein, tram, bus en (deel)fiets een mooi, duurzaam en betrouwbaar alternatief voor de wagen.

Meer info

www.dewaterbus.be
www.slimnaarantwerpen.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!